Pyžamo po mrtvém přehled
Stanislav Rudolf
Román o manželských problémech. Hrdinkou příběhu je Jana Keplerová, které zemřel manžel, jehož milovala. Když probírá po pohřbu pozústalost, zjistí, že ji podváděl s mladou půvabnou dívkou...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pyžamo po mrtvém. Přihlašte se a napište ho.
Žádná kniha Stanislava Rudolfa mne nikdy nezklamala, ovšem u Pyžama po mrtvém to zachránila až poslední kapitola. Hlavní hrdinka zasažená nečekaným úmrtím manžela a zároveň zjištěním jeho nevěry je mladší než já, nicméně mi připadá velice staromódní a v chování ke svým dospělým dětem na mne se svojí snahou jak o organizování jejich života, tak i o vytváření jakéhosi neposkvrněného "kultu otce" působí velice nesympaticky. A toto je vše co mi v knize vadilo, jinak se mi dobře četla, je to kniha ze života se zajímavým tématem.
Řečeno dnešním slovníkem, Jana byla hustá. Žena činu, která na mě působila mnohem starším dojmem.
Kniha Pyžamo po mrtvém v seznamech
1973 | Kopretiny pro zámeckou paní |
1977 | Nebreč, Lucie |
1989 | Pusinky |
1984 | Milionová holka |
1980 | Něžně háčkovaný čas |
(SPOILER) Příběh je zajímavý, ale nějak se nemůžu srovnat s chováním Jany, které je asi poplatné době napsání knížky. Kdybych nevěděla, že jí má být jen 46 let, klidně bych věřila, že je jí o dvacet víc. Takové upjaté chování, i se svými dětmi mluvila tak neosobně, strojeně. Navíc její snaha zachránit manželovu pověst za každou cenu, i za cenu rozložení rodiny. Nebylo to veselé čtení, nicméně jako celek se to četlo poměrně dobře.