Queen: Neznámá historie přehled
Peter Hince
Méně tradiční, přesto jistě cennou součástí odkazu slavné britské rockové skupiny Queen, tím je tato kniha. Netradiční je tím, že jí napsal bývalý "bedňák" skupiny Peter Hince. Jedná se tedy o autentické vzpomínání člověka, který se umělecky ani manažersky sice nepodílel na úspěchu Queen, přesto byla jeho role nenahraditelná. Hince se během koncertních šňůr kapely staral o zvukovou aparaturu a celkově zodpovídal za technický servis pro vystoupení. Díky tomu tzv. přičuchl ke Queen jako málokdo a měl možnost vidět skupinu přímo při práci. Za dlouhé roky jeho angažmá se s členy kapely spřátelil a byl u lecčeho, o čem by se "obyčejným" fanouškům mohlo jen zdát. Jeho kniha je tak plná pestrých zážitků, které dobře vykreslují a dokreslují legendární příběh Queen, jenž patřili v 70. a 80. letech ke špičce na poli rockové hudby. Osobní vyprávění "bedňáka" britské rockové skupiny Queen, plné zajímavých postřehů, autentických zážitků a upřímných a vřelých vzpomínek na tuto slavnou kapelu 70. a 80. let 20. století.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: 2012 , Volvox GlobatorOriginální název:
Queen Unseen, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Queen: Neznámá historie. Přihlašte se a napište ho.
Nenadchne, neurazí, nic nového se nedozvíte. Příjemné povídání od bedňáka Queen, což je v pohodě, ale platí co jsem napsal v první větě. Spíš mi to přijde jako zbytečná kniha, než že by to mělo nějakou věcnou hodnotu. O Queen je mnoho knih lépe zpracovaných.
Špatné to není. Ale taky to není žádný skvost.
O kapele The Queen se nedozvíte nic nového. Ani žádné pikantnosti o členech kapely.
Uděláte si tak trochu představu o tom, jak velký cirkus je rocková show.
Kniha Queen: Neznámá historie v seznamech
Poslouchala jsem audio, musím říct, že je velmi pěkně zpracované s úryvky písniček, což je moc fajn. Něco nového jsem se dozvěděla spíše asi o pozadí koncertů. Zatím jsem o skupině nic nečetla nemůžu porovnávat. Za mě zajímavá oddechovka.