Radostné dětství? přehled
Milena Lenderová , Karel Rýdl
První kniha, která chce českému čtenáři přiblížit svět dítěte v období novověku. Chce ukázat, v čem je toto období významné v otázce chápání osobnosti dítěte, co všechno předcházelo 20. století - století kultu dítěte, kde hledat onen zlom, kdy dítě přestalo být nehotovým dospělým a stalo se osobností a kdy začalo být chápáno jako specifická, první, základní a rozhodující fáze vývoje člověka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Radostné dětství?. Přihlašte se a napište ho.
Velmi dobře napsaná a neobyčejně zajímavá kniha. Čteno v rámci povinného seznamu knih do dějin 19. století, přičemž mohu tvrdit, že se jednalo o nejspíše nejlépe podanou a nejsnáze stravitelnou četbu, jaká se v tomto seznamu vyskytovala. Pokud se zde někdo nachází za účelem zjištění, jestli je toto dílo vhodné k "rychločetbě" a zařazení do seznamu podobného - doporučuji.
Velmi čtivě pojatá kniha o dětství v 19. století. Publikace si všímá postupného upevňování fenoménu dětství a vzniku jeho svébytného světa. Autoři se věnují vytčenému tématu od početí až po pubertu, nevynechávají ani rozličné patologie dětství a dotýkají se i jeho vnějších prvků - specifické oblečení, nábytek apod. Rozhodně stojí za přečtení!
Kniha Radostné dětství? v seznamech
Čtivá, dobře informující kniha. Posloužila mi jako jeden z nejzábavnějších zdrojů při psaní bakalářky.