Odhalení přehled

Odhalení
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44802/odhaleni-44802.jpg 4 55 55

Rai-kirah série

Po šestnácti letech byl Seyonne propuštěn z otroctví. Pomohl Derzhi porazit Pána démonů a za odměnu byl jeho domov, Ezzarie, navrácen jeho lidu. Pomluvy říkají, že byl otroctvím pošpiněn, i přesto se však opět ujímá role Strážce a vstupuje do lidských duší, aby je vysvobodil ze spárů démonů. Ale pak se setká s démonem, jehož cílem není dohnat lidi k šílenství, nýbrž pozorovat svět kolem a učit se. Seyonne není schopen najít v démonově chování žádný zlý úmysl, a tak jej nechá žít. Za porušení své přísahy je ale zbaven role Strážce. Nyní Seyonne musí odhalit pravdu o vztahu démonů a Ezzarijců. Musí si však pospíšit, neboť jejich nekonečná válka může zničit svět...... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Revelation, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odhalení. Přihlašte se a napište ho.

Gordonlord
09.09.2024 3 z 5

Ve druhém díle se mnohem více odhaluje backstory démonů, jejich světa a taky se dozvíme, jak se to vlastně celé má s tím, když démon posedne člověka. Všechno se to celé zamotává, ať už vztah Seyonneho s jeho ženou Yasminne, s jeho bývalým pánem, princem Alexanderem a také s jeho partnerkou ve vyhánění démonů Fionnou.

Všechno se zde nečekaně zamotá, všechny postavy si projdou docela zajímavou proměnou a také nás čeká velký kopec zvratů. To je všechno vážně super a v kombinaci s čtivostí a zajímavým pnutím, kterým byl nabitý první díl, to slibuje velký zážitek, který se z větší části také dostavil.

Ale bohužel, částečně to ztratilo dech v okamžiku, kdy se Seyonne dobrovolně vypraví do světa démonů, aby našel pravdu a něco se dozvěděl o tom, jak to tenkrát mezi démony a lidmi bylo a jak se celá ta situace, že démoni musí vždycky někoho posednout semlela. Přijde zde řada nových postav, začne se nám odhalovat netušená pravda a fungování světa démonů,. ale nebyla to moc zábava trochu jsem se v tom ztrácel.

Ale jinak celkově zase super čtení.

ludek.n
29.06.2024 4 z 5

Bránu bájného Kir´Navarrinu může otevřít jen nejmocnější z ezzarijských Strážců, ale jen tehdy, když svou duši spojí s rai-kirah, démonem. Pokud to však udělá, jeho lid už ho nikdy nepřijme mezi sebe. Carol Berg pokračuje ve své výpravné sáze s ezzarijským mistrem Seyonnem v hlavní roli. A stejně jako v předchozí knize, jde do toho po hlavě a nekompromisně tam sází jeden nápad za druhým. V říši démonů, Kir´Vagonothu, jí sice malinko došel dech a přimrzla v tomhle ledovém bezcitném království na místě, ne a ne se pohnout dál, ale pořád se jedná o vysoce sofistikovanou, napínavou četbu, která jednoduše baví. A když už se zdá, že Carol Berg nemá čím překvapit, vystřihne tam tak fenomenální závěr, že si jeden sedne na prdel a čumí jak tele na nová vrata, nechápaje co se to kolem vlastně děje. Škoda toho bezkrevného Kir´Vagonothu, který se táhne jako dobře uleželá žvýkačka, přilepená na podrážce nové luxusní boty. Touhle pasáží jsem se prokousával dlouho a těžce, a tak chtě nechtě za ni strhávám jednu hvězdu. To však nic neubírá na skutečnosti, že se zatraceně moc těším na další pokračování.

RaptoR
01.02.2023 5 z 5

Trochu jsem měl strach, jak bude nastavovaná kaše vypadat, ale zcela zbytečně. Odhalení je plnokrevným pokračováním, které nás zavede do hlubiny... a ukáže nám pravdu o démonech!

Kniha Odhalení v seznamech

Carol Berg