Rajčatová žába a modrý drak přehled

Rajčatová žába a modrý drak
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477673/bmid_rajcatova-zaba-a-modry-drak-bc9-477673.jpg 5 10 10

Zářivě růžové saranče, křiklavě žluté žáby a pestrobarevní korýši – živočišná říše je obdivuhodně pestrá. Mnoho živočichů doslova hraje všemi barvami duhy, a někteří dokonce svítí ve tmě. Celá řada barevných druhů žije v deštných pralesích nebo na korálových útesech, ale i u nás najdete zajímavě zbarvené tvory – stačí se pořádně rozhlédnout. Proč jsou vlastně živočichové barevní? A jak vůbec přicházejí barvy na svět? Existují také pestře zbarvení savci? Odpovědi najdete v této knize. A nejen to – nemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny, a přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety. Malá, velká, známá i vzácná zvířata se v této obrázkové knize setkávají netradičním způsobem: spojila se podle barvy peří, srsti, kůže nebo šupin. Působivé fotografie zvířat jsou doprovázeny zajímavými základními informacemi a krátkými profily zvířat. Podmanivá obrázková kniha ve velkém formátu.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Kazda

Tomatenfrosch und blauer Drache – die buntesten Tiere unserer Erde

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rajčatová žába a modrý drak. Přihlašte se a napište ho.

Kudlanka03
23.02.2024

Autorka: Andrea Köhrsenová
Počet stran: 40
Vydalo nakladatelství: KAZDA

Co já na to:
Zábavný název a kniha přesně tohle nabízí. Zábavu a barvy. V této knize najdete opravdu nepřeberné množství zvířat rozdělených podle barvy. Na každé dvojstraně se objeví zástupci různých skupin v té stejné barvě. Skvělé pro i menší děti, které se seznamují s barvami a už mají nakoukáno nejedno zvířátko. Mě osobně se hrozně líbí fialová stránka, i přesto, že se tam objeví Sklípkan královský. Ano, je fialový. Nejoblíbenější barva a nejneoblíbenější tvor na celé širé planetě.
Další část a to první tvoří zase dvojstrany rozdělné přímo na jednotlivá zajímavá stvoření, na kterých se krásně ukazují barevné kombinace. Co vás třeba napadá?
Jsou tam motýli, papoušci, žáby a brouci.
Zkrátka kniha, kterou opět můžou číst rodiče i děti, text u obrázků je akorát velký, ale nepřekáží.

Moje hodnocení je 100%, to ani nejde jinak.

lucakuca
15.09.2023 5 z 5

Rozdělení zvířat podle barev? MANIFYK!!!!

veronika0382
19.05.2022 5 z 5

Tato velkoformátová kniha nadchne každého milovníka zvířat, ale také krásných knížek. Najdete zde nádherné fotografie a spousty informací o těch nejbarevnějších zvířatech naší planety. My jsme si jí doma zamilovali úplně všichni.
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Kniha Rajčatová žába a modrý drak v seznamech

pro děti příroda populárně-naučné publikace

Autorovy knížky

Andrea Köhrsen