Rajský ostrov přehled
Jaromír John (p)
Vyprávění o pestrém životě dětí na "rajském ostrově" je zároveň bohatým vylíčením stavby Národního divadla a jeho zkázy požárem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rajský ostrov. Přihlašte se a napište ho.
![Isew Isew](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62887/m_62887-ulA.jpg?v=1528442673)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Další z odškrtnutých knih, o kterých jsme se učili na střední škole. Upřímně jsem čekala mnohem víc. Kniha je nezáživně napsaná. Sice reflektuje tehdejší dobu, ale velmi povrchně a nudně. Autor sám v úvodu píše, že kniha je určená k čtení nahlas pro ostatní. Dovedu si představit hodně knih, které bych někomu chtěla předčítat, ale tahle to nebude. Ačkoli je poměrně krátká, trvalo mi několik měsíců, než jsem ji dočetla. A to jen kvůli čtenářské výzvě.
![knihovniceS knihovniceS](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30743/m_knihovnices.jpg?v=1719598320)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jé, Rajský ostrov jsem četla kdysi dávno v dětství a pamatuji si, že se mi kniha líbila, ale už si z toho moc nepamatuji, měla bych si ji osvěžit.
Ocenění knihy (2)
1940 -
Baťova literární cena
1939 -
Rambouskova cena za literaturu pro mládež
Kniha Rajský ostrov v seznamech
v Mé knihovně | 64x |
1962 | ![]() |
1983 | ![]() |
1966 | ![]() |
1976 | ![]() |
1949 | ![]() |
Moc pěkné. Čtivé i obohacující, vzhledem k autentickému popisu 2. poloviny 19. století z pohledu malého kluka.