Randit můžeš až od čtyřiceti přehled

Randit můžeš až od čtyřiceti
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331666/mid_randit-muzes-az-od-ctyriceti-zj3-331666.jpg 4 25 25

Opět sbírka fejetonů od známého a u nás oblíbeného autora. Tato kniha s podtitulem „Dave Barry o rodičovství a jiných tématech, o nichž toho ví jen velmi málo" čtenáře rozhodně nezklame. Barry v ní řeší, jak je jeho zvykem, témata, která se ho nějak osobně dotýkají, například: rodičovství, intelektové dovednosti v éře technického pokroku, pošta, sex, rozdíly mezi muži a ženami, létání, práce profesionálního spisovatele, líčí také svoji cestu s turistickým zájezdem do Izraele. Titul obsahuje mnoho užitečných rad pro dnešní muže, například jak ugrilovat steak, jak přežít v pralese, jak řídit plachetnici, jak jezdit na koni nebo jak poskytnout první pomoc („Zjistěte, co je s obětí konkrétně v nepořádku, podle symptomů, jako je bledost, rozšířené panenky, absence dechu, rukojeť nože trčící oběti z očního důlku nebo větší končetina, například noha, ležící víc než patnáct stop od zbytku oběti.")... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje
Vydáno: , Talpress

You can date boys when you’re forty

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Randit můžeš až od čtyřiceti. Přihlašte se a napište ho.

Vidlička
11.05.2024 3 z 5

Všichni Američani se chovají schematicky a stereotypně. Alespoň ti, jejichž příběhy se ke mě dostaly. Davea mám ale na rozdíl od ostatních Amíků docela ráda, protože je vtipnej. A to jako fakt hodně. Ale pořád je to takové to čtení jen na jedno přečtení, navíc tentokrát jen za tři. Ale i když jen jednou, určitě doporučuju přečíst. Protože je fakt vtipnej. Hodně. Fakt.

"...sekce Lidé připomíná narozeniny čtyř celebrit, které jsou starší než já a kupodivu ještě nejsou mrtvé. Samozřejmě nevypadají nijak skvěle; v jejich reklamních šotech jsou jasně vidět supi."

"...léky na předpis, jejichž názvy připomínají jména postav z Pána prstenů, jak je vidět z této srovnávací tabulky:

Léky na předpis/Postavy z Pána prstenů
Crestor/Boromir
Zocor/Saruman
Cymbalta/Denethor
Lyrica/Faramir
Chantic/Galadriel"

Tak vidíte!

jprst
12.11.2020 4 z 5

Příjemná četba, kterou jsem si občas užíval. Už nebudu, nejsem asi jediný, komu se líbila a proto kniha "nenápadně" opustila naši místní knihovnu. Na druhou stranu to potvrzuje její vysoké hodnocení.

james008
16.09.2019 5 z 5

Perfektní Barryův "standard" :-)

Kniha Randit můžeš až od čtyřiceti v seznamech