Rané případy Hercula Poirota přehled
Agatha Christie

Hercule Poirot série
Osmnáct povídek „královny zločinu“ jistě uvítají všichni milovníci detektivek a nesmrtelného Hercula Poirota. Poirot přišel na svět jako šedesátiletý v první knize Agathy Christie Záhada na zámku Styles v roce 1921 – a od té doby prakticky nestárne. Je to stále stejný, poněkud komický mužíček s pěstěným knírem, puntičkář, nepřítel průvanu, co dává před whisky přednost rybízovému likéru, ale zároveň logicky uvažující analytik, spoléhající na „malé šedé buňky“. K řešení případů vždy dospívá psychologickou metodou – důvtipným odhalováním lidské povahy. Zvlášť zpočátku vyšetřuje Poirot často s pomocí přítele kapitána Hastingse, jenž je jeho doktorem Watsonem a tvoří vhodné pozadí pro genialitu slavného detektiva. S oběma muži se setkáme i v tomto souboru, který v ucelené podobě vychází česky poprvé.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Poirot's Early Cases, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rané případy Hercula Poirota. Přihlašte se a napište ho.

Velmi pěkné povídky, kde s Poirotem vystupuje jeho přítel Hastings. Velmi pěkné čtení. Doporučuji.

Osmnáct povídek, na které je třeba udělat si čas. Teprve když jim člověk věnuje plnou pozornost, zjistí, že jsou plné emocí. Již klasická reakce - "velmi uspokojivé".
Kniha Rané případy Hercula Poirota v seznamech
v Mé knihovně | 208x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Část díla
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Tahle povídková sbírka má sice v názvu "rané případy", ve skutečnosti je ale jednou z posledních knih, které autorka napsala. Prý jí bylo líto, že přivedla svého detektiva na svět až v jeho šedesáti letech, a tak ho zřejmě chtěla představit i v jeho počátcích.
Šedé buňky mozkové tu jedou na plné obrátky, Poirot vyšetřuje jeden případ za druhým, často za pomoci věrného Hastingse, ale jsou tu i takové, které Poirot řešil ještě jako policista. A dokonce v jednom případě přiznává, že neuspěl! Pro milovníky belgického detektiva dobrá volba.