Ranhojičova mise přehled
Wolf Serno
Ranhojičova pouť série
Mladý Vito, jehož příslušnost k rodu Collincourtů je stále nejasná, se poté, co na morovou nákazu zemřela jeho milovaná žena, vydává na cestu do italské Padovy. Je rozhodnut najít lék na zákeřnou chorobu a doplnit své znalosti u věhlasného lékaře. Na cestě lodí udělá zastávku v marockém Tangeru a netuší, jaký dramatický obrat mu tento pobyt přinese. Stane se obětí žárlivé Peršanky a se svými dvěma pomocníky se dostává do otroctví. Po mnoha dobrodružstvích se mu podaří uprchnout a dosáhnout cíle své cesty. Vrací se domů ke svému učiteli páteru Thomasovi a zdá se, že konečně nachází nejen klid, ale i velkou lásku v páterově pomocnici Nině.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2007 , Knižní klubOriginální název:
Die Mission des Wanderchirurgen, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ranhojičova mise. Přihlašte se a napište ho.
Přidávám se k čtenářům,které 3.díl zklamal. První necelá polovina se mi stále líbila,ale když potom na mnoha stránkách stále rekapitulovali , co způsobuje mor a představila jsem si,že mám před sebou 300 stránek,tak jsem to vzdala.
4. díl už číst nebudu . Stejně tak se přidávám k těm,kterým lezl na nervy trpaslík Enano se svojí rádoby veselostí. 1. části mi připadal skutečnější.
Ale to je jenom můj názor.
Strhující příběhy plné zvratů a napínavé až do poslední stránky a dalšího dílu.Nemohla jsem přestat i v pokročilých nočních hodinách a bylo mi líto,že už to končí.
Kniha Ranhojičova mise v seznamech
2005 | Ranhojičova pouť |
2017 | Medikus z Heidelbergu |
2014 | Loutkář |
2006 | Lodní ranhojič |
2012 | Doktorka z Boloně |
Mno, kvalita setrvale klesá a koukám, že jsem myslela, že tenhle díl je poslední, a ono ne. No pro mě poslední bude. Není to vysloveně špatné, ale už mě to zkrátka nebaví. Je to taková ta kniha na jedno přečtení a poslání dál