Ready Player Two - Nová hra sa začíná přehled
Ernest Cline
Ready Player série
< 2. díl
Hra sa nekončí. Niekoľko dní po víťazstve v súťaži Jamesa Hallidaya urobí Wade Watts objav, ktorý nanovo zmení celý svet. V trezore čaká na dediča miliardárovho majetku vynález snov, vďaka ktorému sa OASIS stane ešte tisíckrát úžasnejší a návykovejší, ako si Wade dokázal predstaviť. Zároveň sa dostane k novej hádanke a znova sa púšťa do pátrania, lebo Hallidayovo posledné zlaté vajce sľubuje tajuplnú odmenu. Proti Wadovi sa však postaví nebezpečný a nečakane silný rival, ktorý na dosiahnutie svojho cieľa neváha obetovať mi¬lióny ľudí. Wadovi ide o život a v hre nie je len budúcnosť OASIS-u, ale tentoraz na vlásku visí aj osud celého ľudstva. Láskyplne nostalgický a originálny príbeh stvorený jedinečnou fantáziou Ernesta Clina pozýva čitateľov na ďalšie nápadité a zábavné dobrodružstvo vo virtuálnom vesmíre nabité akciou, ktoré ich opäť vtiahne do strhujúceho sveta budúcnosti.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2023 , Ikar (SK)Originální název:
Ready Player Two, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ready Player Two - Nová hra sa začíná. Přihlašte se a napište ho.
Jakmile autor napíše bestseller, druhý díl je dost často průšvih. Chápu, že srdce nadšenců 80.-90. let plesá při zmínkách o arkádách, hudbě, zpěvácích a jiných dobových výstřelcích, ale řeknu upřímně, že hledat co stranu na webu informace tak, abych je v kontextu pochopila je zatracená nuda.
Abych jen nehanila, samotná myšlenka virtuální reality, která není jen vizuální, ale i pocitová, je dost zajímavá. Kdo ví, kolik lidí by se zbláznilo do představy zahodit svůj mizerný život a strávit ho uvnitř virtuální reality...
Druhý díl vcelku dobře navazuje na první, bohužel už to pro mě není takový úžasný boom jako u prvního dílu. Ne, neříkám že kniha je špatná, naopak ukazuje pro nás asi nevyhnutelnou budoucnost do které bych se osobně nechtěl dostat. Tady už jsem neměl takovou potřebu si neustále googlit zrovna o jakou hru se jedná. První čtvrtina knihy mě moc nebavila. Potom když začal "hon" to už dost připomnělo první díl a knihu jsem dočetl téměř na jeden zátah.
Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)
26.02.2023
Žebříček nejprodávanějších knih (7. týden)
22.02.2023
10 nejčtenějších knih (únor)
16.02.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Buď zemřete jako hrdina, nebo se dožijete toho, že se z vás stane padouch.“
„Když se stanete slavným, další rok nebo dva se chováte jako totální debil.“
„Je lepší mít sebedestrukční tlačítko a nepotřebovat ho, než ho nemít a potřebovat.“
Kniha Ready Player Two - Nová hra sa začíná v seznamech
LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)
2016 | Ready Player One: Hra začíná |
2016 | Armada |
2023 | Ready Player Two: Nová hra začíná |
Moc jsem se těšila na druhý díl, bohužel ale nedosáhl takové kvality jako ten první. Ne že by byl špatný, i pře svoje chyby mě bavil, ale chyběl mu jakýsi naboj, který první díl měl, a který mě nutil hltat slovo za slovem. Možná za to může změna kterou hlavní hrdinové prošli, a kterou někteří zvládají hůře než jiní. Což je logické a pochopitelné. Nebo také to, že oproti prvnímu dílu, byl ten druhý úzce zaměřený na několik témat, z nichž některá nejsou u nás tak známá. Je to škoda, ale takové už bývá prokletí druhých dílů.