Rebelka přehled
Jana Pronská
Strhující příběh lásky ze středověkého Slovenska se odehrává na pozadí skutečných historických událostí. Kontesa Cecília ze Svätého Jura, která ovládá luk a meč lépe než rytíři jejího otce, si vynutí účast na turnaji pod hradem Biely Kameň a tomu, kdo ji porazí, přislíbí svoji ruku. Riskuje tím vlastní svobodu a nezávislost, na kterých si také velmi zakládá. Temešvárského župana Štefana z Rozhanovců krásná a odvážná dívka okouzlí natolik, že se ji rozhodne zachránit před manželstvím s mužem, jemuž jde jen o její věno…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rebelka. Přihlašte se a napište ho.
Potřebovala jsem si odpočinout po vážných tématech a detektivkách, které jsem přečetla. Tak jsem sáhla po této autorce. Původně jsem chtěla číst Ohrdnuté srdce, ale v knihovně nebyla. Tak jsem sáhla po Rebelce.
A musím říct, že jsem naštvaná. Prostě mě štve, jak hlavní hrdinka nechce podléhat muži, jak bojuje s lukem a mečem. Pak ji ale přinutí, aby se vdala. Manžel se na ni o svatební noci nevrhne a díky tomu je mu vděčná a zamiluje se! Krucinal.
Jediné co knihu zachraňovalo bylo historické pozadí, které bylo neuvěřitelné, ale díky poznámce na konci, jsem ji vzala na milost.
Aj keď doteraz som najviac zbožňovala Janičiarovu ženu, mám pocit, že teraz je pre mňa práve Rebelka Jankinou najobľúbenejšou knihou. Napínavé finále finále neobvyklého príbehu mi vyvolalo zimomriavky na chrbte. A myslím to doslova.
Kniha Rebelka v seznamech
Zikmund Lucemburský, 1368-1437 turnaje rytířské romance historické romance hrdinky
2011 | Hřích první noci |
2018 | Rebelka |
2017 | Kumánska princezná |
2013 | Kliatba |
2020 | Šťastné náhody |
Hodně naivní, čekala jsem víc, když to vydala MOBA, navíc po přečtení Červenáka... Škoda.