Řeč ptáků přehled
Víctor Sellés
Všechny věci tohoto i onoho světa jsou propojeny neviditelnými vlákny. Tisíce let se druidové snažili zacelit trhliny, které nás spojují s druhým světem, a udržet na uzdě tvory, kteří tam sídlí. Jejich pokusy bohužel nebyly vždy úspěšné. Abel nikdy nepochopil, proč se na něj matka dívá, jako by nebyl její, jako by na tento svět nepatřil. S pomocí kamarádky Tanii se musí postavit záhadě svého původu a vstoupit do Rozmazaného světa, jehož obyvatelé ohrožují zdánlivý klid Arbientes, malé galicijské vesnice, která skrývá víc tajemství, než si její obyvatelé dokáží představit. Když se obě dimenze začnou střetávat, bude uzavření portálu, který je odděluje, v rukou tajemných postav, jež nad tímto podivným vesmírem bdí.... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2024 , Golden DogOriginální název:
Lengua de pajaros, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeč ptáků. Přihlašte se a napište ho.
Škoda nevyužitého potenciálu. Tolik možností a na konec k ničemu. Autor rozpracoval zaujímavý příběh a pro mne nepochopitelně v důležitých částech zvolil jiný směr vyprávění až tak, že to vyznívá zmateně. Jedná se o pěknou koláž mystiky a kruté skutečnosti plné konfliktů. Moc je vidět snahu o poetiku a snivost, hodně se odvolává na Alenku a Petra Pana. Dost jsem v tom cítil i Holdstocka.
Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)
28.01.2024
Kniha Řeč ptáků v seznamech
Byla jsem nadšená! Úžasnou kombinaci mystiky, snovosti s magickým realismem a spoustou odkazů na známá fantastická fíla (Alenka, Narnie, Čaroděj ze země Oz...) se autorovi podařilo napsat funkční a mnohovrstevnatý román se svébytnou poetikou, z níž dýchá vůně moře, pach cigaret, tíha lidské zloby a hrůza a krása přicházející z pohádkových světů. Soucítila jsem s Abelem, podivným chlapcem-loutkou, s rozbitou Taniou, kterou jsem měla chuť obejmout a utěšit. Konec byl tak nabitý emocemi, že mi to trhalo srdce. Nádherná kniha, k níž se však čtenář musí pročíst a prožít.