Recept na lásku přehled
Jarrett Melendez
Láska umí lidem pěkně zavařit. Queer komiks s příchutí romantiky. Čerstvý absolvent angličtiny Ben Cook hledá práci. Jenže jeho sny o kariéře v novinách, u knih či ve světě reklamy neustále narážejí na dvě slova: nedostatek zkušeností. Nakonec ho zaměstnají v restauraci, kde přijímají i bez praxe. V kuchyni to vlastně není tak špatné (pokud vás neděsí šílení šéfové a gurmánská prasátka), ale na Bena tam čeká řada náročných zkoušek. Oporu nachází u přitažlivého kuchaře Liama, který mu zamotá hlavu. Dost na to, aby Ben začal přehodnocovat své představy o budoucnosti.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
Chef's Kiss, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Recept na lásku. Přihlašte se a napište ho.
Tohle byla taková divně roztomilá jednohubka.
Komiks to byl moc hezký, jen vlastně netuším proč je kolem něj takový poprask. Myslím, že jsem četla komiksy, kde je cesta k lásce zpracovaná mnohem lépe a ani není tak hrozně chaotická.
Hlavní hrdina právě dostudoval a chce se stát redaktorem nebo korektorem, nebo čímkoliv okolo knih, ale všude ho odmítají a tak, když už neví kudy kam, a potřebuje peníze vleze do restaurace, kde přijímají i bez praxe.
No, sice přijímají, ale k tomu aby ho vzali musí podstoupit zkoušky ve vaření a o tom jestli projde rozhoduje prasátko. (ehm, neříkali bez praxe?…) A aby toho nebylo málo, tak jedním z kuchařů u kterých se učí je velmi pohledný Liam. Jak to skončí snad ani psát nemusím. No a ještě k tomu tu máme rodiče co nesouhlasí se synovou prací a rozkol mezi kamarády.
Určitě mě nechápejte tak, že bych chtěla komiks hanit. To určitě ne. Dostanete od něj přesně to co očekáváte. Romantiku která vás pohladí po duši a zanechá na tváři úsměv. Jen si myslím, že to není úplně ten nejlepší romantický komiks, který se mi dostal do rukou.
Já teď mega ujíždím na komiksech, ale musím říct, že spousta z nich padá spíš k průměru nebo lehkému nadprůměru a máloco mi sedne úplně na sto procent. Chefs Kiss se nezdá jako přelomové dílo a je na můj vkus až příliš krátký) chci HNED další díl), ale páni, fakt mě to dost bavilo Nějak mi to prostě přesně sedlo do noty a i ta kresba mi přijde líbivá a podle mého gusta Nehledě na to, že je to sice pořád takový ňuňu příběh, ale není to o dvou teenagerech, co se zamilují (na to máme Srdcerváče a ty nic neporazí).
Tohle se odehrává čerstvě po výšce, kdy si Ben jako čerstvý absolvent angličtiny hledá práci a tak nějak ho pořád nikde nechcou. A protože mu dochází peníze, vezme práci v kuchyni u strašně grumpy šéfkuchaře, jehož jediným kámošem je roztomilé prasátko (hele, zní to bizarně, ale prasátko je boží, tak klid, jo) a který má strašně hot asistenta (a jako ten je fakt dobře nakreslenej a je nakreslenej i bez trička a je potetovanej a prostě jsem spoko). Ben je trochu nerd, Liam je #swoon a dají se dohromady a dál k tomu nemám co říct, protože něco taky může zůstat překvapením.
Miluju to a strašně moc chci víc
Někdo jako my, Nové vyhlídky a další knižní novinky (29. týden)
16.07.2023
Ocenění knihy (2)
2023 -
HumbookAwards
(Nejoblíbenější komiks)
2023 -
YALSA Book Awards
(Alex Awards)
Kniha Recept na lásku v seznamech
Krásně zpracovaná roztomilá jednohubka. Hlavní postavy krásně zpracované. Dobrý zvrat.
Velice doporučuji.