Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu přehled
Martha Elefteriadu
Připravte si dolmades nebo stifado, upečte si k odpolední kávě baklavu, večer na grilu může zavonět suvlaki. K němu podávejte oblíbenou studenou omáčku tzatziki. Připijete-li si k jídlu ještě sklenkou řeckého vína, vytvoříte si i doma naprosto dokonalou atmosféru, připomínající pravou řeckou tavernu. Jednoduché, srozumitelné a v praxi mnohokrát vyzkoušené recepty Marthy Elefteriadu, známé pěvecké osobnosti řeckého původu, vás nezklamou. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (3)
Naprostý poklad, když si chcete připomenout atmosféru (co se týče jídla, pochopitelně) dovolené v Řecku!
Pokud toužíte i v domácím prostředí vytvořit jídla, které znáte z řeckých taveren a provonět kuchyni vůní stifada, kleftika či papoutsaki!
P.S. V létě mějte po ruce vychlazenou retsinu a nezapomeňte, nejlépe 7*, Metaxu (i když je zarážející, že samotní Řekové jí příliš neholdují)!
Spíše takový rodinný receptář pro zkušenější kuchařky. Ale sem tam nějaký obrázek nebo náčrtek pro lepší vysvětlení postupu by neuškodil.
Související novinky (1)
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu v seznamech
v Přečtených | 16x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Knihotéce | 12x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 6x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2004 | Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu |
2007 | Martha & Tena dvojhlasně |
2018 | Řecko v srdci |
Moc hezká knížka. Mám doma už předešlé 3. vydání této kuchařky z r. 2004, ale i tak jsem téhle nové neodolala. Co se týče receptů, je to nejlepší řecká kuchařka, jakou znám a používám ji opravdu hodně. Toto nové už 5. vydání je reedice, takže obsahově až na pár receptů a chybějící rejstřík originálních názvů stejné, ale nově obohaceno o spoustu fotografií a krásnou novou obálku. I celkově je kniha hezčí, propracovanější. Teď už je to slast i pro oko, s obrázky zkrátka i víc potěší. Recepty jsou popsány dobře, nejsou nijak složité, akorát někde chybí bližší popis zařazení surovin. U některých receptů jsou suroviny napsány v ingrediencích, ale v postupu u samotného receptu už ne. Někdy je to trochu zmatečné. Ale kdo má rád řeckou kuchyni a chce si uvařit pravá řecká jídla, jaká zná z taveren a připomenout si alespoň trochu tu nádhernou dovolenkovou atmosféru, pro toho je tato kuchařka určitě skvělá volba a vřele doporučuji si ji pořídit. Každého "Řeckomila" určitě moc potěší. Výborný řecký oběd nebo večeře, k tomu nejlépe řecké vínko a hned je člověku zase líp :-)