Reflexe environmentální problematiky v dějinách české a slovenské filosofie přehled
Petr Jemelka
Tato kniha je završením autorova dlouhodobého zájmu o vznik a vývoj české a slovenské environmentálně zaměřené filosofie. Dané téma dosud nebylo v historiografii naší filosofické tvorby souhrnněji zpracováno, přitom se jedná o problematiku bytostně filosofickou (vztah člověka a světa), navíc nabývající na naléhavosti v kontextu globální krize životního prostředí. Kniha je pokusem tuto mezeru zaplnit. Představuje českou a slovenskou environmentální filosofii v dobových i systematických souvislostech s důrazem na autory, kteří svým myšlením i volbou tématu dokázali překročit obvyklý dobový rámec. Je tak doplněním obrazu dějin autentického českého a slovenského filosofického myšlení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Reflexe environmentální problematiky v dějinách české a slovenské filosofie. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Reflexe environmentální problematiky v dějinách české a slovenské filosofie v seznamech
2008 | Bioetika |
2010 | Environmentalizmus a slovenská filozofia |
2015 | Počátky českého a slovenského environmentalismu – vybrané kapitoly |
2014 | Čtvrtstoletí polistopadového vývoje |
2016 | Reflexe environmentální problematiky v dějinách české a slovenské filosofie |