Ravaillacovo ostří přehled
Juliette Benzoni
Navzdory hrozbám, které se vznáší nad jeho spojením s Lorenzou, nemá Thomas de Courcy nejmenší úmysl se mladé ženy vzdát. Už jejich svatba je však narušená podivným pokusem o léčku. Záhadný nepřítel se nezastaví před ničím a nad mladými lidmi, ale i nad celou Francií se stahují temná mračna. Zamilovaný král táhne do války a tři šlechtici – z nichž jeden je Thomas – dostanou delikátní úkol. Od té chvíle se zdá, že kolotoč zrad, nebezpečí a smrtících úskoků nic nezastaví. A nejméně ze všeho Lorenzina čistá láska, zvlášť když je její velký ochránce, král Jindřich IV., zavražděn a Thomas uvězněn v Bruselu. (oficiální anotace)... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2012 , PlejádaOriginální název:
Le Couteau de Ravaillac, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ravaillacovo ostří. Přihlašte se a napište ho.
Opět od této autorky krásný historický román se zajímavou a napínavou zápletkou. Krásné líčení života francouzské aristokracie.Kniha se nádherně četla a já se těším na další knihy mé oblíbené spisovatelky, která mě ještě nezklamala.
První díl se mi četl o něco lépe. U tohoto jsem měla tak trochu zmatek v postavách u královského dvora - intrikánů bylo až příliš. Konec je takřka pohádkový, ztráta paměti, záchrana v hodině dvanácté...no, trošku za vlasy přitažený závěr, ale budiž. Opět pěkné romantické čtení, které povzbuzuje čtenáře k tomu, aby si vyhledal historické skutečnosti.
Kniha Ravaillacovo ostří v seznamech
17. století Francie historické romány
1992 | Jediná láska |
1990 | Krásna Catherine 1/2 |
1993 | Krásna Catherine 7 |
1995 | Marianna |
1999 | Tragické osudy královen |
Opět druhý díl nezklamal. Sledujeme nejen další osudy hrdinů , ale i dějiny Francie. No a pohádkový konec , jak jinak . Tak má končit správná romantika.