Rej nočních můr přehled

Rej nočních můr
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540634/bmid_rej-nocnich-mur.webp 4 6 6

Nad jedním malým městečkem s vysokou kriminalitou se rozkládá tajemný Černěhvozd, hluboký les plný pokřivených můřích stromů, v němž stojí rodové sídlo proslulého pokolení psychiatrů. A právě tam, do černěhvozdného domova svých předků, odjel jednoho loňského víkendu úspěšný romanopisec Ben Bookman dopsat svůj poslední horor nazvaný Strašák. V den, kdy Strašák vychází, se však hrůzný děj knihy začíná odvíjet i ve skutečnosti. Detektiv Mills odhalí děsivou vraždu: rodinu rozřezanou na kusy a nacpanou do kokonů sešitých z kukuřičných slupek a zavěšených na trámech ve stodole – scéna jako vystřižená z úvodu Bookmanova posledního hororu. Když je podobným způsobem zavražděna i další rodina, Mills s kolegy z místní policie, a rovněž se svou dcerou Samanthou, pátrá po tom, jak ty vraždy – a zejména vrah – souvisí s právě vydanou Bookmanovou knihou. Času však není nazbyt, protože hororový příběh rychle spěje k hrůznému vyvrcholení.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Nightmare Man, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rej nočních můr. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

milanříský
04.08.2024 3 z 5

Rodina rozřezaná na kusy a nacpaná do kokonů sešitých z kukuřičných slupek byl fakt originální start, škoda že se autor nedokázal rozhodnout, zda chce v příběhu víc vyšetřovat, nebo psát horor. Kombinace žánrů sice v mnoha momentech funguje, jindy je Rej nočních můr zbytečný chaos.
Kriminální zápletka má jasně navrch, pokud jde o kvalitu – někdo vraždí (celkem originálně, samozřejmě) stejně jako v románech hlavního hrdiny Bena Bookmana, takže stín podezření padá nejprve na něj. Tato linie je skvělá; zabiják nosí kostým strašáka z pole jako ve slasheru, policisté začnou slídit v Bookmanově soukromí a postupně odhalují temné tajemství podivné rodiny ze sídla uprostřed lesů.

Jenže pak přicházejí na scénu nadpřirozené prvky, prolínání nočních můr a skutečnosti, odhalování minulosti několika postav, další zločiny a vše se zbytečně zamotává. Příběh se řítí zběsile kupředu, zvrat střídá zvrat, a prostor na rozvinutí dobrých nápadů už není. Ale nevadí, hlavně že máme zvraty, že? Přitom by těch nápadů bylo dost na tři knihy, kdyby autor věděl, co s nimi dělat.


Související novinky (1)

Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)

14.07.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rej nočních můr v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

J.H. Markert
americká
2024  73%Rej nočních můr
Skrýt reklamy