Kola osudu přehled

Kola osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515135/bmid_kola-osudu-rQ1-515135.jpg 4 29 29

Řeka bohů / Rieka bohov série

< 8. díl >

Již dlouhá léta nezná Egypt nic jiného než válku a zkázu z rukou Hyksósů, krvežíznivých barbarů, kteří ničí vše, co jim stojí v cestě. Do čela odporu se postaví neohrožený otrok Taita a vyšle svého nejlepšího špeha do Mykén hledat spojence. Ten však musí projít územím ovládaným obávanými Hyksósy.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Titans of War , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kola osudu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

HollyUndead
20.02.2024 5 z 5

Tak konečně mám úspěšně za sebou celou sérii Řeky bohů! Byla to velmi dlouhá, nebezpečná a dobrodružná cesta. Poslední díl se mi líbil stejně jako předchozí. Smith (a Chadbourn) dokázal udržet vysokou úroveň.

Kniha byla velmi dobrodružná a napínavá od začátku až do konce, hluchých a nudných pasáží bylo opravdu málo. Tentokrát měl hlavní hrdina trochu jiné vlastnosti než předchůdci, nicméně odvahu měl stejnou. Už od začátku bylo jasné, o co v knize půjde, ale i tak mě čtení moc bavilo a nezastavil jsem se, dokud jsem knihu nedočetl.

Avšak souhlasím s názorem Mája777, že tolik dílů této série a neustálé návraty k předchozím dějům, mohou způsobovat chaos a nepřehlednost v tom, jak příběh vlastně "ve skutečnosti" vypadal, jako by nám Smith a jeho kolegové předkládali několik verzí jednoho příběhu.

Nicméně ani tento faktor mě nijak negativně neovlivnil. Když vezmu knihu jako takovou, moc jsem si četbu užil a opět mi nezbývá než ji doporučit dalším čtenářům a fanouškům dobrodružně historické literatury.

Gracinka
06.02.2024 2 z 5

Za mě velké zklamání. Příběh jen o tom, jak dostat do Egypta slony. Pořád dokola popisy plavby, napadení Hyksósy a zase znovu. Jinak tam nebyl žádný děj. Hlavní hrdina nebyl vůbec skvělý, jak je prezentováno. Spíš naopak a přežil tak dlouho jen díky štěstí.


čef
11.09.2023 5 z 5

Tentokráte se vypravíme až do Sparty a k Pythii, abychom získali spojence a rady, jak zachránit Egypt před záplavou barbarů. Také náš hrdina zažije i pirátské přepadení na moři, ohrožení pronásledovateli a mnohá jiná dobrodružství na souši v Africe. Nenáročné čtení pro fanoušky Wilbura Smithe RIP.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kola osudu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Mark Chadbourn
britská, 1960