Rekviem pre anjela přehled
Michaela Ella Hajduková
Rekviem pre anjela série
1. díl >
Horúci erotickomysteriózny príbeh o sile vášne, ktorá prekoná hranice času. Arienne Rossettiová, známa speváčka, mala byť pre violončelového mága Niccola Lombardiho iba ďalším menom v jeho dlhom zozname žien, ktoré mu podľahli. Ani jeho nočný podnik Podsvetie a niekoľko tajomstiev lady Styx jej tak nezamotajú hlavu ako práve samotný Niccolo. Tajomný, príťažlivý muž vytvára pre ňu snové zmyselné ilúzie, v ktorých ju pokúša a zvádza, no ona mu v nich uniká. Jeho rukám a očiam však nedokáže odolávať. A tak ju Niccolo postupne čoraz viac vťahuje do svojho vábivého sveta, kde vládne túžba a kde láska nemá miesto. Až doteraz. Kto sa však napokon spáli viac? Inkubus či ľudská žena? Ponorte sa do vášnivého príbehu, ktorý sa odohráva v slnečnom súčasnom i barokovom Taliansku, ale aj vo svete, kde zastal čas a kde sa bytosti naplno oddávajú pôžitkom. Mámivý a veľkolepý svet inkubov a sukúb je plný krásy, bohatstva, mladosti a splnených snov... ale aj jedu, temnoty a čistej žiadostivosti, ktorá dokáže zabíjať. „... Pripúšťam, najprv si vzbudila len moju zvedavosť, lebo si bola zrazu... taká iná. Nepoddajná. Keď si si vtedy poranila členok a spala u mňa, vycítil som, že si stále panna, a to ma načas zastavilo. Dôvod som si bol schopný priznať až teraz.“ „A prezradíš mi ho?“ naliehala som, keď sa odmlčal a díval sa kamsi mimo mňa. Ešte stále som ležala na jeho hrudi. „Chceš dlhšiu či kratšiu verziu?“ „Skús kratšiu.“ „Je možné, že by som ťa zabil.“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rekviem pre anjela. Přihlašte se a napište ho.
Pri čítaní tejto knihy som pochopila, prečo sa o ľuďoch po lobotómii hovorí, že sú ako zelenina. Pretože na konci toho všetkého som mala pocit, akoby som sa zmenila na brokolicu.
Pritom začiatok nebol úplne zlý. Čoskoro som si síce uvedomila, že autorka na môj vkus všetko opisuje až priveľmi povrchne, ale povedala som si, že v rámci oddychovej literatúry je to ešte prijateľné. Lenže nebolo. Pretože jednotlivé udalosti a zápletky sa objavovali úplne účelne, pričom väčšina z nich boli zbytočné a menili knihu na nestráviteľný mišmaš. Okrem toho som mala neustále pocit, že čítam Twilight Revival s tým, že hlavná hrdinka je rovnaká blbka ako Bella Swanová, len je o čosi... hm... dejovo aktívnejšia. Ale nie nejako výrazne.
Čo túto knihu zabilo, sú záležitosti absolútne odporujúce logike. Počínajúc tým, že v knihe, ktorá sa odohráva v Taliansku a postavy sú rodení Taliani, sa v dialógoch objavujú oslovenia typu signora toto a signor tamto a tiež ďalšie zbytočné talianske výrazy. Korunu tomu nasadila príhoda s prudkou alergickou reakciou. Neviem, či ma viac znepokojuje alebo uráža, že si ľudia vážne myslia, že alergici takto nezodpovedne pristupujú k svojim alergiám. Ak sa autorka tak veľmi túžila zbaviť danej postavy, z môjho pohľadu by bolo uveriteľnejšie, ak by sa chlapík pošmykol na schodoch a skotúľal sa do žumpy.
Pokračovanie pre istotu vynechám. Mám rada svoje mozgové bunky.
Jedna z mojich prvých mysterióznych kníh, ale bolo to niečo úžasné...Vzťah medzi hl.postavami, ich neustále odolávania a spojenia..:-)
Kniha Rekviem pre anjela v seznamech
2018 | Draculova žena |
2019 | ZlatovláSSka |
2015 | Zákon krvi |
2019 | Rekviem pre anjela |
2021 | Zimný palác |
(SPOILER) Ze začátku knihy jsem myslela, že to sklouzává jen do erotického cosi...a pak
Kniha je super - ,, HORÚCI EROTICKOMYSTERIOZNY PRÍBEH '' !
Líbí se mi kolik životů Arienne prožila.
Ale hlavně se mi líbí konec, protože to je velká naděje a jdu na další díl :-)