Podzimní bouře přehled

Podzimní bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465043/bmid_podzimni-boure-a6V-465043.jpeg 4 22 22

Relikty minulosti série

1. díl

Válka napříč Andalorem roztříštila mohutné říše a dala vzniknout řadě menších království. Přestože uběhla řada let od posledního velkého konfliktu, mnozí se jen těžko vyrovnali s porážkou. Doby míru totiž vytváří pocit bezpečí a dávají prostor poraženým olízat si své rány a postavit se znovu na nohy. Dějství první knihy započne ve vítězném Gaerwellu a uvede jej nadějný princ Aeryon cestující po boku svého otce, mladá lady Elena zkroušená osudem a zkušený lord velitel Aldyn vyšetřující podivné vraždy v hlavním městě. Na obrácené straně společnosti stojí opěvovaný otrok Belario bojující pro odiv obecenstva v pouštních arenách prastarého města Oryasu a neohrožená zlodějka Sera na cestě do bohatého Eriadu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní bouře. Přihlašte se a napište ho.

lenka3062
09.08.2021 5 z 5

Na knihu som narazila len náhodou a veľmi milo ma prekvapila. Príbeh je predstavený z pohľadu niekoľko hlavných postáv a každá má svoj vlastný príbeh (chvíľku mi teda trvalo zorientovať sa v tom, kto je kto a kde sa čo odohráva). Príbeh dopĺňajú sem tam ilustrácie a oceňujem aj ilustrovanú mapu sveta. Kniha má určite potenciál a už teraz sa teším na druhú časť, na ktorej autor aktuálne pracuje.

Malé mínusy predstavuje až príliš veľké množstvo postáv, nie moc akcie, dej sa odohráva skôr v pomalom tempe a taktiež sa v knihe nájde aj pár nelogických častí.

NextOne
19.07.2021 5 z 5

Tento nový svět přináší velice zajímavé příběhy. Svět Petra Kříže je perfektně vymyšlený a připravený na rozsáhlé vyprávění dějů několika postav a na probádání všech zemí. Není to tedy kniha vyprávějící jeden příběh, nýbrž několik. Při čtení Vám pomůže perfektní mapa, která se nachází jak na začátku, tak na konci, a vy tak máte možnost při čtení do ní jednoduše nahlížet.

Příběhy jsou zasazeny do světa zvaného Andalor. Setkáme se zde s mladým princem Aeryonem, synem krále Erodina, jenž je vládcem severského Gaerwellu. Princ je zamilovaný, kdy láska je opětovaná, avšak jsou zde překážky sahající do minulosti jejich rodičů. Otec chce mít ze syna schopného krále, ale tím nebude, pokud nepozná svět za hranicemi. Dále zde máme Belaria, gladiátora pana Eberyna, bohatého otrokáře z města Oryas v zemi Il'Faradh. Belario, též zvaný jako Šedivý gladiátor, zná od malička pouze bojové arény, ve kterých téměř vždy dominoval. Poté co mu zahyne jeho velice blízká přítelkyně, mu do klína spadne osud, který si přála právě ona, a on se rozhodne žít způsobem, který by se jí líbil. Jenže ne všechno jde tak snadno. Další příběh se točí kolem Sery, zlodějky působící v bohaté zemi Eriadu. Okrádat ty opravdu hodně bohaté se však nemusí vždy vyplatit a Sera to pocítí doslova na vlastní kůži. Setkáme se zde i s lordem Aldynem Werrickem, gaerwellským maršálem, který vyšetřuje podivné vraždy. Ačkoliv se jedná o pravou ruku krále Erodina, zatajuje mu jednu zásadní informaci, kterou je potřeba velice opatrně střežit.

Velice dobře se kniha četla, všechno bylo krásně popisované a postavy byly zajímavé.

IG: next_fantasy_one

Remus Hroozley
02.07.2021 3 z 5

Moc mě bavil začátek a konec. Belario je rozhodně oblíbenec. Ostatní postavy mě musí ještě přesvědčit. Jinak spoustu rodů a jmen, přiznám se, že jsem poslední třetinu knihy už u nich nedávala pozor. Jinak styl psaní boží, svět boží. Dalšímu dílů dám určitě šanci.

Kniha Podzimní bouře v seznamech

v Mé knihovně15x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

Petr Kříž