Relikvie, odpustky, poutní odznaky: Čtyři kapitoly z náboženského života lucemburské Prahy přehled
Jan Hrdina
Monografie přináší čtyři dílčí sondy do náboženského života Prahy Karla IV. a Václava IV., které více či méně spojuje bývalá kaple Božího Těla na dnešním Karlově náměstí. Jedná se o ukazování svatých ostatků při procesích, otázky dalšího zasvěcení kaple, prodej papežských odpustků v Čechách a nález poutního odznaku v Praze v širším středoevropském kontextu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Relikvie, odpustky, poutní odznaky: Čtyři kapitoly z náboženského života lucemburské Prahy. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Relikvie, odpustky, poutní odznaky: Čtyři kapitoly z náboženského života lucemburské Prahy v seznamech
náboženské relikvie odpustky náboženský život křesťanství a společnost náboženské poutě
Poučné je vysvětlení vydávání odpustků a jejich druhy. V kapitole o poutních odznacích mne velmi překvapil objev jejich otištění ve zvonech. Vzhledem k enormnímu a tudíž rušivému rozsahu poznámek pod čarou bych tyto raději umístila až za samotný text.