Rembrandtovo tajemství přehled

Rembrandtovo tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82083/bmid_rembrandtovo-tajemstvi.png 4 52 52

Poznáš-li pravdu, budeš umlčen. Úchvatný příběh odhaluje šokující pravdu o jednom z největších umělců, jaké kdy svět poznal. Obchodník s uměním odkryje ponuré Rembrandtovo tajemství a stojí ho to život. Po okolnostech této smrti začne pátrat jeho syn. Důležitou roli v hrůzostrašném příběhu ze světa umění hraje druhá fatální žena Rembrandtova života – Geertje Dircxová. Právě její osud se stává klíčem k rozluštění záhady kolem pravosti jistého mistrova obrazu, po níž v současnosti pátrá známý londýnský galerista. Před čtenářovýma očima se rozvíjí jeden z největších komplotů v dějinách. Zřejmě by nikdy nebyl odhalen, kdyby se do případu nezapletl brutální vrah. Autorka se opírá o mnohaletou znalost umění, vychází z dochovaných dokumentů a tyto pracně získané archivní materiály mistrně vytvarovala do podoby kriminálního thrilleru.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Jota

The Rembrandt Secret, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rembrandtovo tajemství. Přihlašte se a napište ho.

cedos
15.06.2021 4 z 5

Z počátku mi trvalo se začíst, trošku zdlouhavě se to vleklo, ale asi od třetiny dostal příběh spád a byl zajímavý, poslední třetinu už jsem se neodtrhla. Zajímavý a neobvyklý námět, dobrý styl psaní takže doporučuji.

Ainslee
05.02.2018 3 z 5

Zajímavá zápletka, překvapivé rozuzlení. Ale to je tak vše. Nějak jsem se nemohla pořádně začíst, žádná postava mi nebyla vyloženě sympatická, a přiznám se, že některé pasáže mě tak nudily, až jsem musela přeskakovat. Škoda, námět knihy je opravdu hodně zajímavý.

Alizon
18.05.2017 3 z 5

Škoda, protože námět vypadal slibně a dalo se z toho vytěžit víc. Řemeslně je kniha zvládnutá dobře, ale postavy jsou neslane nemastné a zápletka mě spíše zklamala.

Kniha Rembrandtovo tajemství v seznamech

thrillery Rembrandt