Reminiscencie (limitované vydanie) přehled

Reminiscencie (limitované vydanie)
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517167/bmid_reminiscencie-limitovane-vydanie-6474554baabaa.jpg 5 253 253

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie. Paradoxne sa na jeseň 2008 detektívom z kancelárie stoštyridsaťjeden dostal na stôl najstarší prípad s akým sa kedy stretli. Stal sa pred päťdesiatimi šiestimi rokmi - vedenie od detektívov žiadalo, aby v prípadoch streľby na utekajúcich emigrantov na štátnej hranici s Rakúskom skúmali možnosť obviniť vtedajších členov pohraničnej stráže z trestných činov vrážd. Na Krauzove veľké prekvapenie bolo utekajúcich nespokojencov so socialistickým zriadením neúrekom, bohužiaľ, aj mŕtvych bolo viac, ako by pripustil zdravý rozum. Na skúšku, či je vôbec možné po takom dlhom čase niečo vyšetriť, si jeden prípad vybrali a pustili sa do pátrania. Vražda piatich emigrantov - vrátane dvoch detí - na ostnatých drôtoch v blízkosti Petržalky z roku 1952 vtedy v spoločnosti nezarezonovala, lebo sa o tom písať nesmelo, no po rokoch neslobody sa písať a aj klásť otázky smie. Krauz sa rozhodne vyskúšať, kam až by ho nové otázky v starom prípade priviedli. Otázky, no hlavne odpovede. Čo zistí, je neuveriteľnou zmesou špionážnych hier s detektívnym podtónom, esenciou utrpenia, krvi, nenávisti a fanatizmu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Reminiscencie (limitované vydanie). Přihlašte se a napište ho.

Reat
03.12.2024 5 z 5

Nejhorší je připustit si, že to tak zřejmě chodilo. To když Vám skočí na mysl, jde v jednu chvíli pomalu až o krvavý thriller. Skvělý (opět) kousek, se starou známou partou. Jen malinká výtka,.....a koukám, že nejsem sám....možná bych malinko ubral některých, lehce škrobených dialogů. Ale to je jen opravdu drobnost, tudíž bezezbytku za "full" !!

tonysojka
11.10.2024 5 z 5

Kombinace špionážního thrilleru a detektivky se panu Dánovi opravdu povedla.Napínavé,zajímavé,jen ty dialogy mezi Chosém a Krauzem jsou místy trapné.
Doporučoval bych je "vypilovat" nebo raději úplně vyhodit

EjkaM
23.08.2024 4 z 5

Aby som sa neopakovala, že autor je vypísanejší každým ďalším príbehom, poznamenávam len, že agentov tajných služieb som vždy vnímala ako Jamesov Bondov a som rada, že sa musím zamyslieť nad tým, že takéhto pracovné zaradenie malo aj pár mojich spoluobčanov. Vďaka románom Dominika Dána nestrácam nádej, že ľudskost a pritom poctivosť ešte stále nevymizla úplne z radov polície.

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023

Kniha Reminiscencie (limitované vydanie) v seznamech