Zóna smrti S-XXX přehled
Staff Caine
Po útěku z pluta zaslechne Ren Dhark volání o pomoc. Poslední, dosud nezotročená část lidí, se brání v Arktidě. Na pomoc ohroženým lidem přijdou už známí Syntetové, bioenergetické organismy, kterým kolonisté z Hope pomohli získat chybějící energii. Boj o vládu nad Zemí vrcholí …
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1993 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
Todeszone T-XXX, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zóna smrti S-XXX. Přihlašte se a napište ho.
Poslední, dosud nezotročená část lidí, se brání proti okupantům Země na tajné základně T-XXX na Aljašce. S nimi je tu i Ren Dhark a pomoci se pozemšťanům dostává i od záhadných bioenergetických organismů Syntetů. To, co Cal Canter v předchozím sešitě začal, to Staff Caine nyní dokončil: znovu spojil všechna vlákna do stran rozběhnutého příběhu do jednoho kompaktního pletence. Občas z něho sice ještě vykoukne nějaký ten Nogk, aby naznačil, že možnosti pokračování jsou široce otevřené, ale jinak už uháníme vpřed po krásné nové dálnici. V tomto sešitě také gradují chyby korektorů, které postupně proměnily Giganty v Gianty, systém dvojhvězdy Sol v Col a nyní tedy Zónu smrti T-XXX v S-XXX. Jsem zvědav, čeho se ještě dočkáme.
Kniha Zóna smrti S-XXX v seznamech
1993 | Zóna smrti S-XXX |
1993 | Experiment Jonáš |
1993 | Útok z osmé planety |
1993 | Ztroskotanec na Plutu |
1993 | Kyborgové, do boje! |
Slovo úvodem
Mé hodnocení vychází z toho, že se jedná o rodokapsoví díl dlouhé série, která na sebe přímo navazuje. Hodnotím tedy epizodu podle toho, jak se odkloňuje ze standardu, který je za mě 4 hvězdičky. Jedná se o naprostou žánrovou klasiku. Kdo má rád, ten si začte, kdo nemá, bude ohrnovat nos. :)