Konspirace Umbrella přehled

Konspirace Umbrella
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211023/mid_konspirace-umbrella-resident-evil-1-waY-211023.jpg 4 107 107

Resident Evil série

1. díl >

Raccoon City: odlehlá horská komunita, kterou znenadání postihne série brutálních vražd, k nimž došlo v okolních lesích. Začnou se šířit bizarní zprávy popisující útoky zákeřných stvůr, zčásti lidských… zčásti ne. Oběti jsou očividně sežrány. V epicentru úmrtí stojí temná, odloučená usedlost tajemné společnosti Umbrella Corporation. Dlouhé roky tady Umbrella nepozorovaně pracovala a prováděla údajně neškodný genetický výzkum. Vyšetřováním těchto podivných událostí je pověřena zvláštní taktická a záchranná jednotka STARS, neobvyklá polovojenská skupina, která se pyšní různorodými specialisty, mezi něž patří floutek Chris Redfield, bývalá zlodějka Jill Valentineová, ostrostřelec Barry Burton a tajemný velitel týmu Albert Wesker. Společně s ostatními příslušníky STARS mají dobré důvody myslet si, že jsou připravení na všechno. Když ale jednotka STARS do dlouho uzavřeného sídla pronikne, rozpoutá se hrůza, která překoná i nejhorší noční můry: střetne se tu se stvůrami popírajícími zákony života i smrti – s následky zakázaných experimentů, které se děsivě vymkly kontrole. Za vším navíc stojí obrovská, zákeřná konspirace, kvůli níž budou STARS zrazeni zevnitř, jen aby se svět nikdy nedozvěděl tajemství Umbrelly. A pokud někdo přežije… možná bude závidět těm, kdo už jsou po smrti.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print

The Umbrella Conspiracy, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konspirace Umbrella. Přihlašte se a napište ho.

Merlin_CZ
05.09.2024 3 z 5

jak tu zaznělo, malinko povrchní a jednodušší, nicméně jako čtení na dovolenou k moři je to fajne :) děj rychle odsýpá a pro fanouška RE her ... nutnost :)

Vota
16.02.2021 5 z 5

Je to vpodstatě to samé co hra, akorát v knižní podobě, jsem velkým fanouškem RE her, ale první díl se mi dříve nedařilo dohrát díky docela velké obtížnosti...proto jsem sáhl po této knize.
Pokud máte stejný problém, rozhodně doporučuji!
Po pár letech jsem hru zkusil znovu a už jsem si s některými situacemi věděl rady:)

SarahRoyalAss
13.01.2021 2 z 5

Na knižní pojetí RE jsem se těšila, jelikož hry jsou naprosto skvělé a už je to prostě klasika.
Bylo by ale lepší jít do knihy s menšími očekáváními, vlastně se do určité míry jedná o přepis hry. Ocenila jsem nějakou tu snahu dát příběhu "trochu koule" když se autorka snažila vykreslit pocity u postav. Nemám ale pocit, že by mi kniha dala nějaký dodatečný lore nebo nějaký nový/zajímavý požitek ze série.
Každopádně, fanouška her to může chytnout a upřímně, ráda se podívám i na další díly. :)

Kniha Konspirace Umbrella v seznamech

herní adaptace