Retro Sci-Fi Speciál 1 (obálka A: UFO) přehled

Retro Sci-Fi Speciál 1 (obálka A: UFO)
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484194/bmid_retro-sci-fi-special-1-eos-484194.jpg 3 8 8

Máte rádi neuvěřitelné sci-fi příběhy plné všemožných vynálezů, UFO, technických udělátek, neuvěřitelných událostí, konspirací či cestování do minulosti? Případně si stýskáte po starých sci-fi povídkách z dob dávno minulých? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli ano, tak není co řešit. Retro Sci-Fi speciál je přesně pro Vás a obsahuje devět krátkých příběhů, které jsou připraveny Vás bavit. Objevily se napříč sešity Retro Sci-Fi tales #1 až #8, australské komiksové série, kterou vydává nakladatelství DARK OZ. To si klade za cíl dávat prostor australským talentům, a to ať už ostříleným profesionálům, nebo nováčkům. Není pochyb, že inspirací pro Retro Sci-Fi tales byl a dozajista stále je známý komiksový magazín 2000 AD.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Retro Sci-Fi Speciál 1 (obálka A: UFO). Přihlašte se a napište ho.

jan8470
30.11.2024 3.5 z 5

Retro Sci-fi speciál je australskou odpovědí na slavný britský komiksový magazín 2000 AD. Stejně jako v něm i zde najdeme příběhy plné futurologických zbraní, monster z vesmíru a cestování v čase. Hned několik z nich se odehrává za druhé světové války a najdeme tu i pár pěkných odkazů na Lovecrafta či Wellse. Retro Sci-Fi speciál je pěknou vstupní branou do světa australského nezávislého komiksu. Zároveň potěší každého ctitele dobrodružných sci-fi příběhů. Škoda jen, že kniha neobsahuje medailonky scenáristů a výtvarníků. Naopak potěšily obálky jednotlivých sešitů a dvě varianty obálky knihy.

fvalek
24.04.2023 3 z 5

Ehm, no... K takovýmhle povídkovým sborníkům jsem se po Vějíři (české mangy) začal stavět velmi kriticky, nicméně tohle docela ušlo. Sám nejsem zrovna milovník sci-fi, ale znám ho velmi dobře, takže musím uznat, že to naplnilo potenciál a ukázalo mnoho různých subžánrů SF - od klasických ufonů, přes superhrdiny, až po cestování časem a roboty. Průsečíkem všeho není jen samotný nadžánr SF, ale i krásné prostředí Austrálie, které kraluje každé jednotlivé povídce. Nicméně...

Ani jedna povídka nebyla nějak extra překvapivá nebo originální. Téměř žádná povídka neměla nijak vytříbenou zápletku s něčím opravdu hlubokým uvnitř. Všechny povídky byly tak trošku nudné. Zkrátka to vše vypadalo, jako že udělali soutěž s omezeným počtem znaků a pak vybrali, co nejvíc vypadá jako sci-fi. Celou knihu bylo třeba povýšit nějakým dalším společným prvkem. Za mě by skvěle fungovalo, kdyby všechny povídky existovaly v jediném universu a crossoverovaly se (aspoň nějaké částečně). Tohle ale byl zase jen další mišmaš na téma SF výběr, a to ne každého osloví. Alespoň jednu charakteristiku to splnilo - RETRO - protože to už nikoho nebaví.

GoodGames
20.12.2021 4 z 5

Retro Sci-Fi Speciál 1 je pre všetkých sci-fi retro pozitívnych čitateľov. Samozrejme je zbierka dosť špecifická, keďže tých poviedok je deväť a kvalitou, námetom, kresbou sa dosť odlišujú a určite vám nesadnú všetky. Podľa predajnosti sa potom uvidí, či tu vyjde aj ďalšia zbierka sci-fi poviedok. U mňa prevládajú skôr pozitívne dojmy.

Kniha Retro Sci-Fi Speciál 1 (obálka A: UFO) v seznamech