Meč v bouři přehled
David Gemmell
Rigantská sága série
1. díl >
Hluboko v zelených hornatých krajích Rigantů leží osada Tři Potoky, jejíž lidé vzývají bohy vzduchu a vody a duchy země. Mezi nimi žije chlapec, jehož osud je vepsán do světla hvězd. Je to Connavar, Přízrak, zrozený v bouři, jež zničila jeho otce. Muž s příslibem velikosti má vždy nepřátele, a již na začátku této epické kroniky je předpovězeno, že vojsko z Kamene jednoho dne přepluje moře... a že jeho příchod bude jako lavina. Tady hrají svou určenou úlohu ty nejzvláštnější síly, moudré i zlé - od strašného generála a zlovolné Morrigu po lesy, jejichž kouzla sahají až do časů před příchodem člověka na svět.... celý text
Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: 2001 , NávratOriginální název:
Sword in the Storm, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč v bouři. Přihlašte se a napište ho.
Velmi pěkná fantasy – přímá a svým způsobem jednoduchá, beze snahy o nějaké hluboké filozofické úvahy, ale rozhodně ne plytká. Ty zajímavé myšlenky a postřehy si člověk v knize najde – hlavně v rozhovorech mezi postavami. I postavy samotné má Gemmell dobře zvládnuté – rozhodně nejsou nijak černobílé, a přesto se najde jen málokterá, která by nevzbuzovala sympatie. Po stránce psychologické sice autor nešel nijak zvlášť do hloubky, ale v tomto žánru to bohatě stačí. Ani po stránce děje si není nač stěžovat – hlavní linie je vcelku jasně načrtnutá od počátku, přesto jednotlivé dějové epizody nepostrádají překvapení, napětí a spád. Je to prostě takové příjemné odpočinkové čtení.
Naprosto dokonale dílo, kterému není co vytknout. Celá kniha rychle utíká a nedá vám chvíli pokoj a prostě musíte číst dál a dál. Je tu naprosto vše co očekávám od hrdinské fantasy. David Gemmell prostě nikdy nezklame a je to sázka na jistotu ;)
Kniha Meč v bouři v seznamech
v Mé knihovně | 110x |
Keltové alternativní historie magie věštění válečnictví králové druidové souboje fantasy odvahaAutorovy další knížky
1997 | Cestou vlka – Tulák 1 |
1997 | Legenda |
2004 | Bílý vlk |
2006 | Meče noci a dne |
2009 | Pán se stříbrným lukem |
Tohle bylo moje prvni seznameni s Gemmellem a dopadlo nad ocekavani dobre. Od prvnich stranek se mi libilo jak je kniha napsana a pomalu jsem byl vtahovan do deje. Ten postupem casu silil a gradoval a ja vedel… ze tohle bude stat za to. Obsahove jsem byl spokojeny, nemam vytky v zadnem smeru. Dokonce bych rekl, ze nektere zivotni nazory, moudra a rady jsou tam predany velmi elegantnim zpusobem a ne kazdy si jich na prvni pohled vsimne. To me osobne prijemne prekvapilo a hned jsem vedel, ze knihu nectu naposledy. Connavar velky sympatak, jenz odrazi lidskost ve sve syrove podobe byl velmi dobre vykresleny a jeho ciny byly vyvazene. Za me skvele a moc se tesim na dalsi dil. 5/5