Orel se mstí přehled
Anthony Riches
Pomocné kohorty Tungrů se po úspěšném tažení v Dákii vracejí do Británie na Hadrianův val. V zemi však panuje chaos a římské legie jen stěží udržují pořádek na dlouhé severní hranici. Nad Šestou legií se vznáší vážná hrozba rozpuštění. Legie přišla v bitvě o svůj posvátný symbol římského orla a pouze Tungrové jsou schopní vrátit legii zpět její hrdost. Čeká na ně nebezpečná výprava do divočiny obývané nelítostnými barbary, daleko za opuštěným valem císaře Antonina. Marcus Aquila a jeho přátelé musí proniknout do mohutné, nedobytné pevnosti barbarů, vystavěné na vrcholku vysoké hory. Ještě obtížnější však bude z pevnosti uniknout a vrátit se i s orlem zpět za linii Valu.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , BB artOriginální název:
The Eagle's Vengeance, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orel se mstí. Přihlašte se a napište ho.
Série Římané je oproti jiným podle mého názoru průměrná, i když čtivá. Ale tento díl možná řadím mezi ty nejhorší ... už jen tím, že celý příběh by svým námětem vystačil nejlépe na povídku. Přišlo mi, že příběh o loupeži byl natahován ne nejvyšší možnou míru.
Pro raidmnoid: od vás jenom samá kritika od začátku ságy . Tak to nečtěte. Mně se to líbí a většině čtenářů (podle hodnocení) taky. Samozřejmě, že je v ději spousta nesmyslů, ale čtenářům to nevadí, jenom vy jim musíte svými komentáři kazit náladu. Ani Tři (čtyři) mušketýři vám nejsou po chuti. Když jste takový expert, hodnoťte literaturu faktu. Tady jde o zábavný historický román a každý má právo si zvolit ho číst, nebo nečíst. Já osobně, kdyby se mi něco nelíbilo tak rozhodně nečtu až do 6. pokračování, pane ŠŤourale. Takže vás něco u čtení drželo, že?
Kniha Orel se mstí v seznamech
2013 | Rány na cti |
2011 | Šípy zběsilosti |
2018 | Zrada |
2012 | Pevnost barbarů |
2017 | Krvavý oltář |
Za mě úžasný díl, jeden z nejlepších. Pomsta byla vykonána a co dál? Těším se na pokračování.