Rituál přehled

Rituál
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417036/bmid_ritual-HW5-417036.jpg 4 169 169

"Může se princezna zamilovat do draka? Knižní předloha k filmu Legenda o drakovi." Během královské slavnosti přilétl strašlivý drak a unesl princeznu na svůj hrad. Její život se rázem změnil. Jediné, co teď s jistotou ví, je skutečnost, že má sehrát roli v prastarém Rituálu. Světlým bodem jejího života v zajetí jsou návštěvy záhadného mladíka jménem Arman. Jak se na opuštěný ostrov dostal a co je vlastně zač? Když na to přijde, je už příliš pozdě... Láska k dračímu princi je totiž hořká a velmi nebezpečná.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Ритуал, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rituál. Přihlašte se a napište ho.

koryslava
30.09.2024 4 z 5

Zábavička. Přečteno za den. Vztahy něco jako první dvě knihy Dvora, akorát že dobře napsaný a bez explicitních scén.
Miluju, že za A) hrdinka není krásná (ačkoliv souhlasím s tím že to nemuselo být zmiňováno tak často, a obecně jsem rozpolcená v tom, zda je to skvělá kritika toho, jak společnost hodnotí ženy pouze podle vzhledu, nebo spíš jen pokračování tohoto chování – přece jen "happy end" spočíval v tom, že ona je pro nějakého muže krásná...).
Za B) není to vyvolená hrdinka, kterou osud vyvolil k záchraně světa, ale dost průměrná normální holka, kterou taky zůstane až do konce.
Za C) i tak má charakter a není úplná Mary Sue, co všechno umí, ale je odvážná a inteligentní.

Postupné sbližování bylo fajn, ačkoliv uznávám, že z její strany by bylo hezký trochu víc nadšení pro něj. A samozřejmě stále zůstává problém vztahu 200+letého muže s tak devatenáctiletou holkou. To je prostě prokletí tohoto typu knih.

A konec mi přišel dobrý, nenapadlo by mě, že by to někdo považoval za otevřený konec, a i kdyby tak tomu jen prospělo, že neproběhlo žádné "žili šťastně až do smrti" klišé.

Mystig
18.07.2024 5 z 5

Chtěla knihu obdarovat 4*, nedokázala jsem to. Film se mi líbí, to ano, ale kniha? BOŽE JO! :D Konečně "pohádka", která není jen pohádková. Kde je krásná princezna, krásný drak, vše romantické a růžové. Ne. TOHLE je skvělé, místy sarkastické a cynické, reálné, protože ne každá princezna musí být krasavice, ne každý drak chce jen žrát princezny a ne každý princ je naivně odvážný vrhnout se po hlavě do čehokoliv. Nedokonalosti lidství dali knize uvěřitelnost což se jen tak nevidí a působilo to jako déšť na vyschlou letní půdu. Rozhodně se ke knize někdy vrátím, až zase narazím na nějakou tupou dvacetiletou YA blbku a budu se potřebovat zahojit.
Koncová část knihy byla sice z pohledu Armana za mě nezáživná, zdlouhavá a s ohlédnutím na celý předchozí děj i až otravně filozofická, ale chápu, že domnělý antagonista se k protagonistovi potřebuje dopracovat svou vnitřní cestou a jelikož jsem si ho velmi oblíbila, přimhouřila jsem očko..
Jen konec mi tedy fakt nestačil...

axisno
09.06.2024 4 z 5

nejprve jsem viděla film. S knihou to má něco společného. Ale moc se mi líbilo obojí. Doporučuju

Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019

Kniha Rituál v seznamech