Rituály voodoo v praxi přehled
Heike Owusu
Voodoo je magie a magie je umění, které silou vůle ovlivňuje skutečnost. Kniha informuje o důležitém pozadí této oblasti magie a poukazuje také na etické základy, které jsou nezbytné k provádění duchaplných magických cvičení.
Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: 2005 , Fontána (Dobra & Fontána)Originální název:
Voodoo Rituale
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rituály voodoo v praxi. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Rituály voodoo v praxi v seznamech
2003 | Egyptské symboly |
2005 | Rituály voodoo v praxi |
2004 | Symboly Inků, Mayů a Aztéků |
2002 | Všechny mandaly světa |
Nemám úplně nejlepší zkušenost s nakladatelstvím Fontána, protože jejich knihy bývají často primitivní a jsou v nich chyby apod. Ale nebudu to tu nějak více rozebírat, protože každou chybu vypisovat nechci a úroveň knihy je pro někoho dobrá, pro někoho ne, to je subjektivní. Voodoo v praxi je podle mě kniha vhodná pro absolutní začátečníky. Obsahuje teoretický základ, reálie, božstvo... na můj vkus možná až příliš nepraktických informací. Následně se dotýká i magické praxe, která se ale nutně neinspiruje haitským voodoo, ale spíše celosvětovými rituály, které jsou podobné. A to mi možná vadí. Pokud se bavíme třeba o voodoo panenkách, určitě bych mezi ně nezařadil středomořskou tymiánovou panenku máčenou do vína. Stejně tak rozhodně nelze tvrdit, že indiánské rituály jsou voodoo, to je prostě antropologicky a kulturně tak hrozně špatně... Ono to mezi sebou má vazby a ovlivňuje se to, ale indiáni prostě nepoužívají voodoo jako pojem. Naopak africké rituály, které už s voodoo mají společného hodně, takových je v knize naprosté minimum, ne-li žádný. Nicméně sem tam kniha něco užitečného přinese, ne že ne, ale doporučuji se spíše jen inspirovat a samozřejmě si dohledávat více zdrojů. :)