Říše divů přehled
Robert B. Parker , Ace Atkins
Henry Cimoli a Spenser se přátelí už dlouhá léta, ale starý trenér boxu za celou tu dobu nepožádal soukromého detektiva Spensera o jedinou laskavost. Až teď. Developer Rick Weinberg se gangsterskými způsoby snaží Henryho i ostatní obyvatele obytného domu na Revere Beach přimět k prodeji jejich bytů. Když tam Weinberg pošle ranaře, aby prodej urychlili, Spenser a jeho mladý pomocník Zebulon „Zetko“ Sixkill se pustí do vyšetřování a objeví za bezohledným nátlakem záhadnou a krásnou ženu, kterou její ctižádost vedla i přes mrtvoly. Její šéf a ona plánují vybudovat v Bostonu hazardní ráj, ale nejdřív se musejí vypořádat s konkurencí i s tlaky z podsvětí a zkorumpovat bostonské politiky. Jenže pak se do věci vloží místní mafie, Zetko zmizí a Spenser se začne obávat o jeho život...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , BB artOriginální název:
Wonderland, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říše divů. Přihlašte se a napište ho.
Ace Atkinsovi se povedlo vdechnout do Spencera to nejlepší, na co jsem byl u Roberta B.Parkera zvyklý. Spencer hýří vtipem, sarkasmem, vrhá se do řešení případu se svou typickou tvrdohlavostí a dobrým logickým úsudkem. Autor by snad mohl jen víc vypilovat akční scény, někdy je těžké si představit co vlastně postava vykonala. Naopak s radostí jsem přivítal omezení mileneckého tokání se Susan na minimum. Hlavní ale je, že Říše divů je postavená na kvalitním detektivním příběhu.
Příjemně se četla. Příběh i zápletka je dobrá. Možná na někoho moc vulgarit, ale asi to patří ke slengu padouchů.
Kniha Říše divů v seznamech
Autor se snažil dát do knihy to, co tam Robert měl přirozeně, ale nebylo to ono! Někdy je lepší nepokračovat v tom co rozdělal jiný.