Robinson Crusoe (převyprávění) přehled

Robinson Crusoe (převyprávění)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387796/mid_robinson-crusoe-tPs-387796.png 3 1 1

Proslavený román anglického autora Daniela Defoea vyšel od roku 1719 ve stovkách vydání a milionech výtisků. Kniha byla přeložena do desítek jazyků a dočkala se mnoha literárních adaptací i několika filmových zpracování. Mladí čtenáři tentokrát dostávají do rukou moderní verzi původní dvoudílné předlohy. Prožijí se svým hrdinou nejen osudné ztroskotání a všechna dobrodružství, která zažil během dvaceti osmi let na pustém ostrově, ale po jeho šťastném návratu do civilizace se s ním vydají na další, několik let trvající cestu. Putování povede opět přes Robinsonův ostrov v Atlantiku dále na Dálný východ, přes Čínu a Mongolsko do Ruska a od pobřeží Severního ledového oceánu konečně zpět k jeho blízkým do rodné Anglie. Oba díly nového vydání převyprávěla svěžím stylem do současné češtiny Marie Formáčková. Doprovází je velký počet poutavých ilustrací Jiřího Petráčka.... celý text

Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství

Robinson Crusoe

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robinson Crusoe (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.

Hnědoočko7
28.08.2018 3 z 5

První část knihy má spád, je pro děti zajímavá. Druhá část je velmi zdlouhavá, plná zeměpisných názvů. Tu bych úplně vynechala. Ilustrace průměrné.a

Kniha Robinson Crusoe (převyprávění) v seznamech