Konec léta přehled

Konec léta
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360518/bmid_konec-leta-InB-360518.jpg 4 1112 1112

Roční období série

1. díl >

Strhující krimidrama z pera oceňovaného švédského bestselleristy Anderse de la Motte. Za soumraku na konci léta roku 1983 prolezl pětiletý Billy Nilsson dírou v plotě ze zahrady do kukuřičného pole – a nevrátil se domů. V poli našli jen jednu jeho botu. Příbuzní, policie i sousedé po něm několik dní marně pátrali. Příběh ze zapadlé jihošvédské vesnice obletěl celou zemi, zdevastoval rodinu Nilssonových a po čase se na něj zapomnělo. A pak, dvacet let poté, potká Billyho starší sestra Veronica na skupinové terapii ve Stockholmu mladíka, který začne vyprávět o svém zmizelém kamarádovi. O tom, jak si s ním hrál v zahradě. O skrýších, které důvěrně znala i Veronica… a které měly zůstat neodhaleny. Stejně jako pravda o tom, co se stalo onoho horkého večera.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub

Slutet på sommaren, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec léta. Přihlašte se a napište ho.

Honey0105
03.02.2025 3 z 5

Nejdříve jsem od autora četla Pána hory a ten mě opravdu dostal. Teď bylo na čase mrknout i po dalších knihách od autora. V knihovně mi přistála celá tetralogie Ročních období.
Abych pravdu řekla, tak u Konce léta jsem měla docela problém se začíst. Příběh nebyl špatný, ale chyběl mi tam určitý náboj. Druhou půlku knihy už jsem přečetla na jeden zátah, ale spíš protože jsem zrovinka měla dost času, ne protože by to bylo tak wau. Určitě se těším i na další díly, ale tento díl mi nezbývá než hodnotit průměrně.

SalemJohn
27.01.2025 3.5 z 5

Po výbornom Pánovi hory minulý rok, som sa teraz pustil aj do jeho tetralógie Ročné obdobia. Hneď prvá časť „venovaná letu“ nasadila latku dosť vysoko. U Andresa je to asi normálne, lebo podanie príbehu a samotná čítavosť jeho textov je bravúrna. V tomto prípade by sme mohli povedať že ide o klasický príbeh o rodinných tajomstvách, (čo sa skvelé hodí do tohtoročnej čitateľskej výzvy) o hriechoch minulosti a bolestiach v súčasnosti. No tento model však jemne narúšajú útržky istej korešpondencie vložené medzi niektorými kapitolami – a keďže po celý čas nevieme medzi kým, dostávame tak záhadu navyše, ktorá núti čitateľa premýšľať a tipovať čo nám to autor pripravil do samotného záveru. Samozrejme, že pointu listov sa dá vytušiť aj skôr a príbeh má svoje slabé miesta, no aj napriek týmto nedostatkom ide o príjemné strávený čas.

wooloong
19.01.2025 3 z 5

(SPOILER) Ten rozpor mezi prologem a rozuzlením dokonale pokazil celou knížku. Motivace některých osob byly těžko pochopitelné, obzvlášť tatínka. A kam vyšuměly ty lišky a ptáčata?

Čtvrtý příběh švédského autora Anders de la Motte

11.01.2021

Knižní novinky (2.1. - 14.1.)

02.01.2018

Kniha Konec léta v seznamech