Pokrevní sestry přehled
Kateřina Janouchová
Rodina Lundových série
Cecilie Lundová si pozvolna zvyká na nový život bez manžela i na skutečnost, že teď mají s Johnem děti ve střídavé péči. Ani na porodním oddělení, kde pracuje, není situace právě růžová. Úsporná opatření v nemocnici si vybírají svou daň, oddělení trpí nedostatkem personálu a Cecilie i její kolegyně mají ještě víc práce než předtím. Jedné noci pak dojde k tragédii: při komplikovaném porodu zemře mladá maminka i s dítětem. Její manžel je zdrcený žalem a hledá útěchu u Cecilie. Zhruba ve stejné době do nemocnice přivezou dívku v pokročilém stupni těhotenství. Je v hlubokém bezvědomí, nemá u sebe žádné doklady a zdá se, že ji nikdo nepostrádá. Co je zač? A jak je možné, že se k ní nikdo nehlásí? Zkrátka je tu další záhada, která Cecilii přímo vybízí, aby se pustila do pátrání na vlastní pěst.... celý text
Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2016 , Mladá frontaOriginální název:
Blodssystrar, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní sestry. Přihlašte se a napište ho.
Kriminální příběh se tu vynořuje pomalu a postupně, jakoby až v druhém sledu. Zpočátku to vypadá, že se vše bude točit okolo hlavní hrdinky, rozpadu jejího manželství, tragédii v práci a nevyváženého vztahu, který ji - proti její vůli - přitahuje. Až později se kniha “překlopí” v detektivku. Moje první knížka od autorky, četla se mi dobře, zkusím i další knížky z této série.
Další pokracovani o životě porodní sestry ve Svedsku. O rodinném životě a rovnopravnosti. Dam i další dily, ale uz se to docela točí v kruhu.
Kniha Pokrevní sestry v seznamech
2006 | Jak jsem přišel na svět |
2012 | Podváděná |
2005 | Nejbližší |
2013 | Sesterstvo |
2017 | Bosá dívka |
Kriminální příběh, u kterého v podstatě od začátku víte jak to dopadne, doufáte v nějaké překvapení, ale ono se nekoná. Dopadne to přesně tak, jak tušíte od první kapitoly.
Rozuzlení je okořeněno o těžko uvěřitelnou postavu strůjkyně všeho zla, celé to bylo přitažené za vlasy.
Aby byla kniha pro nenáročného čtenáře zajímavější, tak tam samozřejmě máme také milostný příběh. Ten je ještě méně uvěřitelný a ještě více za vlasy přitažený, než kriminální linka. Milovníci červené knihovny budou nadšeni dost strašným popisem sexuálních scének. Do toho se nám zcela zbytečně motají příběhy dalších členů rodiny hlavní hrdinky, včetně jejího osobního života mimo už zmíněnou milostnou linku.
To, že zapeklitý případ vyřeší porodní asistentka, která má jako koníček pátrání po záhadách a k rozluštění příběhu ji přivedou další dost těžko uvěřitelné náhody, je už jen třešničkou na dortu tohoto příběhu. Jedná se o celou sérii knih s Cecilií jako hlavní hrdinkou a já si předchozí i následující díly ráda nechám ujít.