Rodina z domu tieňov přehled
Lisa Jewell
Rodina z podkroví série
< 2. díl
Lisa Jewellová po úspešnom románe Rodina v podkroví prináša ďalší strhujúci román o tom, kam až sme schopní zájsť, aby sme ochránili našich milovaných: román o komplikovaných manželstvách, rozbitých rodinách a smrtiacich tajomstvách. Vrchný inšpektor Samuel Owusu rieši prípad nájdených kostí troch ľudí, ktorých pred tridsiatimi rokmi našli mŕtvych v starom sídle v Chelsea. Rachel Rimmerová zistí, že jej manžela Michaela zavraždili v pivnici jeho domu vo Francúzsku a miestna polícia ju žiada, aby sa dostavila na vypočúvanie. Lucy Lambová sa po tridsiatich rokoch vracia do Anglicka, zatiaľ čo jej brat pátra po chlapcovi z ich spoločnej minulosti. Všetci nástojčivo hľadajú odpovede na otázky súvisiace s navzájom prepletenými záhadami. A pomaly zisťujú, že ich spája viac, ako si vôbec vedia predstaviť.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Family Remains, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodina z domu tieňov. Přihlašte se a napište ho.
Už z prvého dielu série som bola vo vytržení, a ani ma nenapadlo, že bude mať pokračovanie. Ale autorka bravúrne nadviazala a tentto diel je ešte lepší ako prvý. Všetkým doporučujem, nebudete sa nudiť ani sekundu. Lisa Jewell jee právom jedna z najlepších britských autoriek súčasnosti.
Lisa Jewellová - Rodina z domu tieňov
Počet strán: 364
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo TATRAN
Žáner: #thriller #detektivka
Musím povedať, že som trošičku sklamana po nadupanej jednotke, bola tato druhá časť taky slabší čajíček.
Samozrejme v napätí ste celú knihu, hádate, hľadáte, dúfate, že všetko skončí dobre.
Tu sa venujeme trošku viach Reachel A Michaelovy - čo bolo fajn pretože toho chlapa by som bola zabila i v prvej časti takže ten náhľad do ich života bol dobrý.
Ďalej hľadanie Phina, kde ste čakali všetko možné.
Objavi sa tam i postava z prvej knihy, pri ktorej som teraz plakala pre to, čo urobil aby všetko dal "do poriadku"
A celú knihu som uvažovala nad tým, že stačilo povedať pravdu a nikto by nikoho nesúdil...
Ale ďakujem za štafetu za prvú i druhú knihu bola to úžasná počítaná. Anna Slobodnikova
Štafeta č. 121/2
Kniha č. 18/2024
#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #milujemeknihy2 #lisajewellauthor #rodinazdomutienov
Obsah:
#rodinnétajomstvo #temnétajomstvá #tajomnýdom #tieň #nešťastné manželstvo #rodina
V jedno skoré ráno zavolajú detektíva Samuela Owusu k hroznému objavu na brehu Temže. Našlo sa tam vrece kostí a forenzné vyšetrovanie odhalilo, že nález súvisí s prípadom spred tridsiatich rokov, keď v starom sídle v Chelsea našli troch mŕtvych dospelých a živé bábätko. Aj Rachel Rimmerovú prekvapí nepríjemná správa – jej manžela Michaela zavraždili v jeho francúzskom dome. Miestna polícia ju žiada, aby sa dostavila na vypočúvanie a odpovedala na delikátne otázky o Michaelovej minulosti, Rachel však na ne vôbec nechce odpovedať.
Lucy Lambová ušla pred tridsiatimi rokmi po veľkej rodinnej tragédii z Londýna, ale teraz sa konečne vrátila domov. Keď sa s deťmi ako-tak usadí a plánuje kúpiť vlastný dom, jej brat utečie. Lucy tuší, že odišiel, aby našiel chlapca z ich spoločnej minulosti, ktorého tieň ich stále prenasleduje. Všetci nástojčivo hľadajú odpovede na otázky súvisiace s navzájom prepletenými záhadami. Pomaly zisťujú, že ich spája viac, ako si to vedia vôbec predstaviť.
Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)
30.04.2023
Kniha Rodina z domu tieňov v seznamech
2019 | Beze svědků |
2021 | Rodina z podkroví |
2016 | Dům, ve kterém jsme vyrůstali |
2020 | Pod dohledem |
2012 | Pravda o Melody Brownovej |
Neviem, mňa druhá časť, žiaľ, veľmi nezaujala. Zatiaľ ju odkladám, no preto, že sa mi predchádzajúca časť páčila a mám v pláne si od autorky prečítať aj jej ďalšie tituly, možno knihe ešte v budúcnosti dám šancu.