Rok na venkově přehled
Magdalena Koziel-Nowak
Život na statku Lístkových se řídí podle ročních období. V zimě pořádá pan Josef pro hosty z města vyjížďky na saních. Na jaře je potřeba připravit půdu a zasít. Léto je čas žní a senoseče. Podzimní sklizeň pak zpříjemňují táboráky a pečení brambor v popelu. Dvanáct bohatě ilustrovaných dvoustran zachycuje, co se v hospodářství děje v průběhu celého roku. Dozvíme se, jaké povinnosti mají děti a jaké dospělí, co obnáší práce na poli a u zvířat. Rok na venkově podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale hlavně je skvělou zábavou pro celou rodinu. Pro děti od dvou let.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok na venkově. Přihlašte se a napište ho.
Milujeme Rok v lese a ve školce. Tak jsem si v knihovně půjčila i tuto. Mě hodně zklamala. Synovi stačil k radosti traktor a neznámá kniha. Mě vadily nepřehledné ilustrace. Občas jsem mu nedokázala vysvětlit, co je na obrázku a co ti lidé vlastně dělají. Vadil mě agresívní styl obrázků.
Tahle knížka ne. Jsem ráda, že jsem ji nekoupila, ale jen půjčila v knihovně. Rok v lese je krásný, dobře se s ním pracuje, ale tady jsem měla pocit, že na mě všechno řve, splývá, je to celkově agresivní. Ani naší malé se nelíbila, s nezájmem odložila, protože se v obrázcích nevyznala a nedařilo se jí hledat zvířátka.
Kniha Rok na venkově v seznamech
Tato knížka nás nezaujala, obrázky nepřehledné a zvláštně malované. Škoda.