Rok ohně přehled

Rok ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199036/rok-ohne-199036.jpg 4 37 37

Erna Leitnerová přijíždí na začátku roku 1932 do Mnichova, kde se snaží v době krize najít práci. Mladou ženu ale provázejí zvláštní zdravotní potíže. Silné bolesti hlavy a další podivné stavy, ovlivňující její chování, jí přesto nezabrání uspět a Erna získává práci v předním mnichovském nakladatelství. Brzy se ukazuje, že nechtěla pracovat nikde jinde. Cíle jejího jednání a důvody, ale zůstávají tajemstvím. Erna se díky kontaktům z nakladatelství pomalu dostává do vyšších kruhů a je svědkyní dramatických událostí, které mají změnit chod celého Německa, kvůli neustále sílící Národně socialistické německé dělnické straně v čele s nadějným Adolfem Hitlerem. Přesná historická fakta, o která se většina příběhu pevně opírá, se tak mohou začít bortit, pokud do nich Erna dokáže správně a včas zasáhnout. Kdo je ale vlastně Erna Leitnerová? A odkud a proč do Mnichova přijela? Její Rok ohně začíná.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok ohně. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
03.08.2020 4 z 5

Já jsem velmi spokojená.
Skvělé téma, velmi dobře napsáno - úžasný, tak nějak odlehčený styl (i když se občas vloudila chybka). Zajímavě podané postavy (Eva a její sestry, Hoffmannovi, Emmi, ale především hlavní hrdinka). Časové paradoxy nezvládám, ale tohle byla výborná, poučná i napínavá četba!

"Když na to všechno zasvítí dubnové slunce a červená se ještě víc rozzáří, je to úchvatná podívaná. Oslnivá pro mnoho očí, za kterými se skrývají mozky, které kvůli hladu a nepohodlí nedokážou vidět dostatečně daleko a domyslet důsledky vůdcových strategií."

Rihatama
11.12.2019 5 z 5

"Povedlo se to. Mám rok."

Povedlo se CO? Rok na CO? Proč JEDEN rok...? Vydařená společenská, politicko-historická fantasy. Rok 1932-1933, rozhodující rok, který přivedl Hitlera a jeho vražednou ekipu k moci. Rok, kdy by se třeba býval dát zvrátit běh dějin. Nebo třeba rok 1889? Chce to jediné. Znát tu smrtící budoucnost, která následovala... Vlastně to chce i spoustu sil, odvahy, dostatek morálního přesvědčení aj.

Tak skvělá kniha a tak málo DK čtenářů/komentářů. Autor využívá zajímavého schématu shody náhod s prvky mystiky, neznáma a brutální reality zvolené doby. Hotová detektivka. Že autor dobře vládne literárním jazykem je nasnadě. A to, že to čtenáři neulehčuje vyčerpávajícími vodítky proč či odkud a kam se Erika vrátí, tedy nenaservíruje všechny odpovědi na nabízející se otázky, není podle mého na závadu. Chce to prostě jen trochu představivosti.

"Led, po kterém šlapu, se ztenčuje žárem, který vydávám."

Lindaly6
12.10.2019 5 z 5

Krásně napsané, super myšlenka. Doporučuji. :-)

Kniha Rok ohně v seznamech