Roky na Downing Street přehled
Margaret Thatcher
Autobiografie lady Thatcherové je věnována jedenácti a půl letům její činnosti v úřadu ministerské předsedkyně Velké Británie
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1996 , Naše vojskoOriginální název:
The Downing Street Years, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roky na Downing Street. Přihlašte se a napište ho.
Výborná knížka, která je v některých partiích, jak uvedl komentář níže, méně přehledná - finanční politika např. Zajímavý je popis vztahů autorky s některými vrcholnými politiky či spolustraníky i její názor na ně.
Velice podrobné paměti zaměřené na vládnutí úspěšné britské premiérky. Zajímavé záležitosti ze zákulisí národní i zahraniční politiky. Podnětné příspěvky k fungování Konzervativní strany. Za menší negativum vnímám příliš podrobné technické parametry a záležitosti týkající se britské zemědělské politiky, daňového systému apod. Ty jsou pro nezasvěcené čtenáře naprosto nepřehledné.
Kniha Roky na Downing Street v seznamech
politika Velká Británie Margaret Thatcherová, 1925-2013 konzervatismus euroskepticismus autobiografie
První půlku jsem přečetla poctivě slovo od slova, druhou už metodou kapitolárního eklektismu.
K naplnění účelu "CO jsou zač?" to stačilo.
MT byla dáma. Tvrdohlavá. Sebevědomá. Cílevědomá. Obdivuhodná.