Roman Kresta - Na vlnách času přehled
Daniel Porazil
Na téměř 370 stranách se spoustou barevných fotografií naleznete popis kariéry automobilového jezdce Romana Kresty. Příběh začíná vyprávěním rodičů a pokračuje vykreslením cesty mladého muže do kokpitu soutěžního vozu. Následují jednotlivé sezony dokumentující rychlý postup z půjčeného Favorita do továrních vozů WRC a opětovný návrat do českého mistrovství. Druhá polovina knihy obsahuje vyprávění spolujezdců, soupeřů a osobností, které ovlivnily sportovní kariéru i osobní život Romana Kresty.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roman Kresta - Na vlnách času. Přihlašte se a napište ho.
Budu se opakovat, knížky od Dana Porazila jsou pro fanouška motorsportu obrovskou jistotou a sázkou na kvalitu. No a ani biografie jednoho z našich nejúspěšnějších jezdců není výjimkou, podrobně se podíváme na kariéru trnavského rodáka od prvních krůčků s Favoritem až po velké finále na Barumce 2017. Čtenář si v knížce, i v závislosti na tom, jak kariéru jezdce podrobně sledoval, připomene všechny významné momenty nejen ze sportovní historie Romana Kresty nebo se případně dozví i některé novinky. Kromě samotného příběhu několikanásobného českého šampiona dostali v knize prostor jeho spolujezdci a lidé okolo něj - pohled na Romana od pánů Hasíka či Ládíka byl pro mě hodně osvěžující a nový.
Kniha Roman Kresta - Na vlnách času v seznamech
rallye automobilový sport automobiloví závodníci
2010 | Když Křeček prášil |
2021 | Roman Kresta - Na vlnách času |
2007 | Rallye psaná srdcem |
2017 | Žlutomodrá rally |
2023 | John Haugland |
Výborně napsaná kniha. Hlavně oceňuji, že dal autor opravdu velký prostor i lidem okolo R. Kresty: spolujezdcům, manažerům, sponzorům, kolegům, soupeřům i manželce. Dále je v knize i popis roku 1994 z pohledu Škody motorsport i historie úspěchů i neúspěchů Octavie WRC.