Romeo, Julie a tma přehled
Jan Otčenášek
Novela o tragickém příběhu studenta Pavla a židovské dívky Ester v období heydrichiády. Pavel Ester potkává ve chvíli, kdy se ona chystá na transport do koncentračního tábora. Schovává ji u sebe v domě...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Romeo, Julie a tma. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Tragická novela, o které už dopředu víte, jak skončí. Ne nějaké podrobnosti, jen že konec asi nebude příliš veselý... Líbilo se mi, jak autor popsal lásku dvou mladých lidí, z příběhu jsem byla schopna cítit beznaděj i vášeň a přála jsem si, aby nějakým pohnutím osudu dvě hlavní postavy válku přečkaly a dostalo se jim šťastného společného života.
Krvavý román, Obraz Doriana Graye a dalších 75 eknih zdarma ke stažení
09.01.2025
Romeo, Julie a tma + dalších 23 eknih zdarma ke stažení
15.10.2024
Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)
08.06.2023
„A tam kdesi jsou myšlenky bez konce jako lesy bez cest.“
Kniha Romeo, Julie a tma v seznamech
v Přečtených | 7 212x |
v Mé knihovně | 786x |
Židé druhá světová válka (1939–1945) Praha láska zfilmováno milostné romány česká literatura kolaborace Protektorát Čechy a Morava pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
1984 | Romeo, Julie a tma |
1980 | Když v ráji pršelo |
1984 | Kulhavý Orfeus |
1958 | Občan Brych |
1952 | Plným krokem |
Zlaté časy středověké Verony, tam mohli milenci doufat v boží milost a přízeň! V Praze 1942, v osvíceném 20.století, žádný Bůh nebyl, žádné místo pro lásku ani naděje na milost, jen strach, tma a dusivé léto čekalo všechny.
Česká, pochmurná a bezútěšná válečná klasika, v hlavní roli s Ivanem Mistríkem a Danou Smutnou.