Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana přehled
Ronnie O'Sullivan
Ronnie ve své autobiografii líčí úspěchy i pády, svou cestu k vrcholu a téměř i k sebezničení. Knihu napsal ve spolupráci se Simonem Hattenstonem.
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2008 , MottoOriginální název:
Ronnie: The Autobiography of Ronnie O'Sullivan
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana. Přihlašte se a napište ho.
Ronnie O'Sullivan je především vynikající snookerový hráč. Proto jsem neočekával nějaké skvostné beletristické dílo, ale pohled do zákulisí špičkového snookeru a hlavně do jeho vlastní minulosti, abych pochopil jeho životní a hráčské výkyvy. Nebudu tedy posuzovat Ronnieho spisovatelské kvality ani hodnotit Ronnieho povahu. Myslím, že psaní pro autora samotného bylo i částí psychoterapie. A mohu říct, že moje očekávání kniha splnila.
Moje první přečtená autobigrafie. Velmi se mi líbila, bylo zajímavé proniknout do zákulisí a tréninkové přípravy snookeru.
Kniha Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana v seznamech
Ronnie O'Sullivan je snookerový génius a tento upřímný pohled do jeho nitra potvrzuje, že géniové to mají často v životě těžší, než běžní smrtelníci. Hráčova autobiografie splňuje všechna očekávání tohoto žánru, neboť popisuje krok za krokem autorův život a dočkáme se tak detailního popisu jeho kariéry i osobního života. Oboje složky jsou spolu díky osobním neštěstím a jejich vlivu na hru úzce propojeny a kniha často působí, jako by jí Ronnie sepsal jako terapeutickou pomůcku, aby získal správnou perspektivu na svůj život a zbavil se svých psychických problémů. Jde o zajímavý úkaz, kdy kniha svým obsahem vtáhne a je velmi zajímavá a na tento žánr nezvykle sdílná a upřímná, ovšem svojí formou působí často amatérsky a nesoustředěně, kdy se občas náhodně přeskakuje z jednoho období do druhého až jsem měl někdy problém se orientovat, kdy se vyprávění zrovna odehrává. To knize ubírá na literární kvalitě, ale jen to potvrzuje vyprávěcí bezprostřednost a otevřenost. Pro fanoušky tohoto hráče i snookeru obecně jde nicméně o povinnou četbu, kterou zajisté ocení.