Rorschach přehled

Rorschach
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502755/bmid_rorschach-s3r-502755.jpg 4 31 31

Kdo je ten muž pod maskou? Je to už 35 let, co Ozymandias vypustil na New York obří interdimenzionální chobotnici. Tehdy zabila tisíce lidí a také důvěru lidstva v maskované hrdiny. Jedna maskovaná postava v plášti se ale od těch dob stala kulturní ikonou rozdělující společnost. Co to tedy může znamenat, když se Rorschach znovu objeví na scéně? V jeho masce vystupuje zabiják, který se pokusí zabít vyzyvatele prezidenta Roberta Redforda. Kdo se skrývá pod maskou a jaké jsou jeho motivace? Pravdu má odhalit jediný detektiv, který se zaplétá do pavučiny konspirací zahrnujících mimozemské invaze, zneuznané dobrodince, mystické vize a také komiksy, včetně Franka Millera osobně. A to všechno jej pochopitelně navždy změní. „Někdo masku potřebuje. Někdo ne.“ Kniha obsahuje čísla 1–12.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rorschach, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rorschach. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Politre
23.07.2024 5 z 5

Temný politický konspirační detektivní thriller. Čteno v době chvíli po atentátu na Trumpa, takže vycházet z premisy, že komiks předkládá dost realistický a aktuální příběh, je více než zřejmé. King chytře navazuje na původní Strážce a jejich vliv na vznik různých konspiračních skupin a celkový pohled na svět po útoku chobotnice z vesmíru, je tu dost dobře znát. Takže si myslím, že King nám přinesl asi nejlepší Strážce po Strážcích. Pátrání detektiva graduje do parádního finiše a já na konci zůstávám s pusou dokořán a sotva popadám dech. Takhle se vyprávějí příběhy!

puczmeloun
29.05.2024 4 z 5

Vlastně nevím, co jsem očekával. Rozhodně ale ne detektivně-politický thriller. Chvíli mi proto trvalo se na příběh naladit, ale pak už jsem se ho nemohl pustit. Vyústění* je sice trochu předvídatelné, dost to tam směřuje. Ale i cesta, jak jsme se k rozřešení dostali, byla dostatečně výživná. Temnota. Intriky v intrikách. Velká politika. Navázání na svět alternativní reality Strážců ("hezký" detail s Usámou a Saddámem), hrátky se stylem vyprávění proměňující se sešit za sešitem, hezky čitelný styl kresby.

K dokonalosti a páté hvězdičce mi chybí jen trochu méně umělosti v dialozích. Někdy to dost šustí papírem. A tím, že i když jsou styly vyprávění zajímavé samy o sobě, někdy z toho čiší až přílišná vypočítavost dostat z toho něco víc i trochu na sílu.

*To ovšem nemluvím o posledních stránkách, které jsou spíš "třešničkou", kterou si každý může vychutnat jinak. A dle dalších čtenářských komentářů o ní přemýšlet donekonečna...


hroubek
27.11.2023 4 z 5

Na tento komiks jsem se moc těšil. Mám rád svět Strážců a popravdě jsem si užil sérii Před Strážci i Hodiny posledního soudu. Takže, když jsem zjistil, že výborný scénárista Tom King se vydá do tohoto světa a bude vyprávět příběh, kde je hlavní postava Rorschach, tak jsem byl dost zvědavý. Dával jsem si se čtením na čas. Prostě jsem čekal na tu správnou atmosféru, protože jsem si chtěl komiks užít a vychutnat si ho, tak jak si zaslouží. Včera jsem ho dočetl a stále nad tím příběhem musím přemýšlet. Jde o to, že jsem měl nějaké očekávání a King mi dal něco úplně jiného. Něco co jsem vůbec nečekal, a nebyl jsem na to připravený. V první řadě napíšu, že je to velmi kvalitně napsaný komiks, který je opravdu dospělý, nečte se snadno a vyžaduje od čtenáře trpělivost a pozornost. Rozhodně to není žádné odpočinkové čtení. King zde využívá všechny možné scénáristické postupy, takže je potřeba se soustředit , aby vám neutekl nějaký detail nebo jste se neztratili v dané myšlence. Není to lehké čtení a King nemá potřebu to čtenáři usnadňovat. Jako detektivka, temný politický thriller to funguje moc dobře. Má to tu správnou atmosféru, napětí, dobré zvraty a další věci. Bohužel i tak se zde našlo něco, co mi nesedlo. Osobně jsem měl trochu problém s tím jak to všechno do sebe zapadlo. Přišlo mi to lehce náhodné, ale na druhou stranu to patřilo k příběhu. Takový absurdní vtip, který by vám řekl Komediant. A jak jsem psal na začátku, stále si lámu hlavu, a přemýšlím, co si mám ve výsledku o komiksu myslet. Jestli to celé mělo hlubší smysl, nebo ta pointa je opravdu taková jaká je. Asi si to jednou budu muset přečíst znovu a teď, když znám konec, tak třeba uvidím i něco jiného, co mi zatím bylo skryto nebo mi to uniká. Tak jako tak, určitě doporučuji, jelikož jde o moc dobrý komiks, který má zajímavý příběh, nádhernou kresbu a pěkné barvy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rorschach v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x