Roucho pana de Balzac přehled
Vladimír Neff
Satiricko-humorný příběh z uměleckého prostředí. Pod vlivem tohoto pláště se původně skromný člověk stane požitkářem, zatouží po snadném zbohatnutí, po úspěších u žen. Jen jeho vlastní tvůrčí činnost zůstává stranou. Prožije řadu trapných a groteskních situací.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roucho pana de Balzac. Přihlašte se a napište ho.
Příběh známého autora se překvapivě odehrává v "dnešní" době a je napsán , dá se říci, retro a s použitím dlouhých souvětí, takže čtenář se musí do knihy začíst a soustředit se. Autor používá i výrazy ostřejší, což je, v porovnání s jeho předchozími historickými díly poněkud nečekané,...
Po delší době jsem četla knihu s nádhernou češtinou. Je vidět, že se nejedná o novodobé dílo, protože výrazy v této knize použité jsou naprosto skvostné.
Upřímně - forma u mě na plné čáře zvítězila nad obsahem. Děj sám o sobě stojí za starou bačkoru, protože pan Kavalír je trouba, který myslí jen jednou částí svého těla, a hlava to rozhodně nebude. Tedy ne ta na krku. Ale způsob, jakým je celá kniha podaná a humorné části mě zcela odzrbrojily.
Dávám pět hvězd a opět děkuji knihobudce v Kunraticích za to, že se v ní objevují takové poklady.
Kniha Roucho pana de Balzac v seznamech
satira humor spisovatelé groteska
1997 | Sňatky z rozumu |
2000 | Královny nemají nohy |
1979 | Třináctá komnata |
2000 | Prsten Borgiů |
1986 | Císařské fialky |
Co bych tak řekl k této knize? Excelentní. Nádherná čeština, zajímavý příběh. Trochu mě překvapilo časté využití ostřejších výrazů (to jsem nečekal), ale bylo to namístě.