Róza, Háňa a tajný život lesa přehled

Róza, Háňa a tajný život lesa
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447780/bmid_roza-hana-a-tajny-zivot-lesa-pvb-447780.jpg 4 19 19

"Chcete vědět, jak vypadá opravdový Duch lesa a co ukrývá jeho prastará kouzelnická kniha? Vydejte se na dobrodružnou výpravu! Ovšem, pokud máte dost odvahy…" Sestry Háňa a Róza přijíždí koncem letních prázdnin k prababičce a pradědečkovi do horské osady Jizerka, aby tam společně s rodiči oslavily narozeniny mladší z nich. Ale ještě, než nastane onen slavný den, objeví malé amazonky v lese velice zvláštní místo, které zavání báječným dobrodružstvím! Pomocí lsti přemluví maminku a tatínka, aby je u prarodičů nechali do konce prázdnin, a vydávají se na sérii tajemných lesních výprav, které prověří samostatnost, odvahu a vzájemné pouto obou dívek.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Róza, Háňa a tajný život lesa. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
15.11.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Kniha je určena čtenářům od šesti let a na sto stranách obsahuje dvanáct kapitol, poslední dvě jsou kratší, ostatní delší. Ilustrací není mnoho, jsou však celkem zdařilé, nejvíce mi do oka padla hned ta první, na obálce. Líbil se mi vztah sester, starší Háni a mladší Rózy, a také to jak se spolu samy vydávaly do lesa za dobrodružstvím. I vztahy v rámci rodiny byly celkem fajn (maminka by sice dcery nemusela nazývat opicemi, ale nebylo to myšleno zle), pěkný vztah měly sestry k pradědečkovi. Zápletka mi ze začátku přišla skvělá, bylo to tajemné a napínavé a čekala jsem, co se z toho vyklube… konec mě ale maličko zklamal, nevím, jestli malé děti dokáží hlavní myšlenku z příběhu správně uchopit, snad ano. Bylo tam i pár vtipných momentů (např. když si Háňa zapomněla obléct sukni). Dobře se to četlo, jen mi občas přišlo zbytečné odbíhání od hlavního tématu a vyprávění o vedlejších věcech, které nebyly zas až tak podstatné a autorka je mohla klidně vynechat. A scéna s vlčicí a jejími vlčaty mi přišla tzv. už moc. Ke knize se sice vracet nebudeme, ale celkově hodnotím kladně, lepší průměr.

broskev28
03.09.2024 5 z 5

Po Bertě pubertě další povedená kniha dua Kopecká + Kopecký!
Mně se to líbilo moc, vztah dvou sester a obecně rodinné poměry, skvělí nejen rodiče, ale taky prarodiče. K tomu žůžo dobrodrůžo v lese, trochu tajemna až pohádkového, takže já - věkem babička - jsem byla velmi spokojená.
Jediná moje výtka směřuje k první větě na s.83 - jak je vidět, nejen školáci bojují s vyjmenovanými slovy . . .

TomD
23.11.2020 5 z 5

Moc krásná kniha. Četli jsme si ji s dětmi před spaním.

Knižní novinky (36. týden)

30.08.2020

Kniha Róza, Háňa a tajný život lesa v seznamech