Rozhnevaná vdova přehled

Rozhnevaná vdova
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409235/bmid_rozhnevana-vdova-031-409235.jpg 3 19 19

Ulla-Riitta Raiskioová celý život prežila ako zodpovedná a počestná žena. Dennodenne vŕtala ľuďom zuby, poctivo vychovala dve deti, doopatrovala chorého manžela. Keď jej muž napokon zomrel, všetci v nej videli iba sedemdesiatštyriročnú vdovu, krehkú starenku chystajúcu sa na vlastnú smrť. Lenže to nie! Ulla je konečne voľná. Musí len vymyslieť, ako s tou slobodou naloží. Našťastie má životaschopné kamarátky Pike a Hellu. S nimi navštevuje diskotéky pre nezadaných seniorov, potí sa na hot joge a odhodlá sa i na jazykový kurz. Radostný rozlet Ulle komplikujú len vlastné deti, ktoré sa chcú včas pripraviť na matkinu starobu a vôbec pritom neberú ohľad na to, čo chce od života ona sama. Ullina túžba žiť konečne po svojom je však silnejšia ako všetky spoločenské očakávania...... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Vihainen leski, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozhnevaná vdova. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

Aneleh
23.05.2021 4 z 5

Humor, který mi byl blízký. I o vážných věcech se dá psát s nadhledem a vtipně. A samozřejmě, jak se v knize objeví kočka, hned mě zaujme a zde kočičí přítelkyně zcela neomylně vycítila i usnadnila odchod ze života. Hrdinka až ve svém stáří zažívá to, o co byla ochuzena v životě s alkoholikem. V tom jediném jsem jí nechápala, proč tak dlouho setrvávala ve vztahu, kde byla tak nešťastná. Smutné bylo, že musela bojovat i proti svým dětem, které jí chtěly šoupnout do pečovatelského domu, ač ve svých letech byla zdravotně v pořádku. Měla opravdu důvod k pořádné naštvanosti. Co mi trochu vadilo, že po celou dobu čtení jsem si nemohla zvyknout na neobvyklá jména jednotlivých osob.

emmik
14.11.2020 4 z 5

Po knize jsem sáhla neb je o starší ženě. Potěšila mě a to tak že velmi. Hlavní postava vidí s velkým nadhledem
svůj ukoptěný život , což mě asi nadchlo nejvíc. Neboť kdo z nás co máme " před poslední zatáčkou " nemáme něco podobného za sebou ? Příběh je napsán svěže , s humorem . Pro mě určitě nebyl depresivní, naopak. Určitě doporučuji, pravda asi pro stejnou věkovou kategorii.


Mergirus
17.07.2020 2 z 5

Kniha nebyla tak špatná, jak jsem čekala dle recenzí. Jen se nehodí do depresivního období.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019


Knižní novinky (20. týden)

12.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozhnevaná vdova v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit3x