Rozhodná chvíle přehled
Jaromíra Kolárová
Každému z nás přicházejí v životě chvíle, které naráz mění všechno dosavadní. A právě o těchto zlomových situacích píše Jaromíra Kolárová ve své nové knize, kterou nazvala Rozhodná chvíle. Je to soubor tří povídek, v nichž autorka ztvárňuje příběhy jejich hlavních hrdinek – mladých žen – které se ocitly náhle na životním rozhraní. První z povídek je psychologickou sondou s detektivními prvky, druhá příběhem dvou blíženců hledajících bolestně svou cestu a třetí pak dává nahlédnout do pocitů mladé matky. Povídky nesou osobitý rukopis své autorky, pro nějž je charakteristický smysl pro realitu, otevřenost, úsilí o přesvědčivou, místy až drsnou výpověď. Autorka píše s plným pochopením pro své hrdinky, věrna přitom zásadě, že pro pravdivou literaturu neplatí žádná tabu. Vžívá se do mentality svých postav, jejichž radost, štěstí i trápení a zoufalství se v této knize povídek snaží čtenáři přiblížit stejně intenzivně, jako to činila ve svých předchozích úspěšných románech.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozhodná chvíle. Přihlašte se a napište ho.
Včera jsem vyhrábla u babičky v knihovně a za jedno odpoledne přečetla. Tři povídky které se hezky četly, děj tak pěkně ubíhal. Samozřejmě, problémy z trochu jiné doby, ale knížka se mi fakt líbila.
Opravdové povídky ze života. Plno z nás si prožili podobné osudy jako tyto tři ženy i když konec byl určitě jiný. Nic nekončí stejně, nikdo nežije stejný život někoho jiného. Proto je život rozmanitý a poutavý a když to někdo umí tak dobře napsat slovy v knihách, jako tato spisovatelka, čte se vše velmi dobře.
Kniha Rozhodná chvíle v seznamech
Část díla
1979 | Léto s kovbojem |
1983 | Veronika, prostě Nika |
1976 | Holky z porcelánu |
1986 | Chtěla bych ten strom |
1981 | Cizí děti |
Rozhodně za plný počet. Autorka dokáže přesvědčivě popsat pocity žen v různých situacích,velmi čtivá kniha.