Róziny dcery přehled
Zdenka Becker
Matka od nich vyžaduje příliš, nikdy je nepochválí, zatahuje je do rozličných intrik. V pozadí všeho je navíc staré rodinné tajemství, které rodinu tíží a vyplouvá na povrch až po mnoha letech. O ostatní se postará socialismus. Rodina se rozpadá. Iris v roce 1968 emigruje do Ameriky, Jasmína o rok později do Rakouska a Eva se pro emigraci do Rakouska rozhodne v roce 1976. Nejmladší Kamila zůstane v Bratislavě, kde se také provdá, smíří se s režimem a naučí se, jak z něho vytěžit co nejvíc. Když Eva přijede náhodou na návštěvu do Bratislavy, zjistí, že nejmladší ze sester tragicky zahynula. Posbírá proto všechnu svoji odvahu a vydá se za Kamilinými rodiči, aby se dozvěděla, co se stalo.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2013 , MottoOriginální název:
Töchter der Róza Bukovská, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Róziny dcery. Přihlašte se a napište ho.
Přečteno za odpoledne.Roza byla zlá a ke svym dceram se chovala hnusně zvlášt k jasmíně.Smutný a nevesely příběh rodiny.Kniha me ale přesto zaujala.
Róza je zlá manipulativní osoba. Její výchova poznamená všechny tři její dcery. Zajímavá knížka.
Kniha Róziny dcery v seznamech
Československo rodinné vztahy normalizace (1969-1989) emigrace sestry společenské romány matky a dcery rodinná tajemství české romány
2013 | Róziny dcery |
2007 | Vítr sedmi vůní |