Rozmarné léto přehled

Rozmarné léto
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224421/rozmarne-leto-224421.jpg 3 2120 2120

Jde o příběh tří dnů a tří nocí, v nichž zálety a milostná dobrodružství s nenadálými hosty nakrátko rozbouří poklidný život hrdinů – kanovníka, bývalého majora, lázeňského a jeho žárlivé ženy Kateřiny. Kouzlo Rozmarného léta nespočívá ani tak v příběhu samotném, jako v dokonalém vystižení atmosféry ospalého českého maloměsta a ve Vančurově dokonalé a bohaté češtině.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozmarné léto. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (316)

Aleshgang
10.09.2024 4 z 5

Nemám rád zastaralý text ze kterého nelze pochopit děj (což je vlastně dominantou téhle knihy) i tak jsem se do čtení pustil. A nebylo to vůbec špatné. Tady ten sloh byl jednoduše přirozený. A to se mi líbilo. Komu by se to ovšem líbit nemuselo je dnešní generace Z, jelikož text by příliš nepochopili. Z děl co jsou v povinné literatuře, se najdou pro ně srozumitelnější texty. Člověk musí mít zvláštní cit k tomuto dílu, aby pochopil jeho geniálnost a (v té době) nadčasovost.

Naďa2411
09.09.2024 1 z 5

Znovu jsem dala knize šanci, a jak jsem uvedla v komentáři před rokem, akniha mne moc nezaujala. Příběh nás zavádí do poklidného městečka, hlavní postavy jsou tři kamarádi. Všední až nudný chod života rozvíří příchod komedianta a jeho krásné tanečnice. Ta se stane hlavním středobodem zájmů všech kamarádů. Následující věta je ale pro mnoha z nás nezapomenutelná: "Tento způsob léta se mi zdá poněkud nešťastným."


LukasZdan
03.09.2024 3 z 5

Určitě to není jednoduché čtení, příběh jednoduchý je, ale zvolená čeština je velmi složitá. Zároveň to ale mělo spád, připomnělo mi Hrabala; nic složitého, něco se prostě děje.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021


Citáty z knihy (2)

"Vylévati víno?" odvětil kanovník, "vylévati víno a kaziti knihy jsou těžká provinění, pane!"


"Pane, " děl Důra, vylézaje z vody, "major nečetl vaší knihy a nebude jí čísti, ani kdyby byla ještě starší. Což je tak pošetilý, aby věřil, že staří oslové hýkají lépe?"


Kniha Rozmarné léto v seznamech

v Právě čtených32x
v Přečtených3 679x
ve Čtenářské výzvě626x
v Doporučených95x
v Knihotéce655x
v Chystám se číst332x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech27x