Rozpolcený přehled

Rozpolcený
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527007/bmid_rozpolceny-655e3cf54d450.jpg 4 56 56

Na blackpoolské pláži je vyplaveno zmučené tělo s prostřelenou hlavou. V uličce je nalezen muž s podříznutým hrdlem. Na nemocničním lůžku je zavražděna žena. Co je spojuje? ... Soukromý život inspektorky Rosalind Krayové je plný chaosu, protože se snaží rozplést zamotaný případ a vrchní inspektor Dan Bagley jí chce z práce udělat peklo. ... Billy Ellwood je jako chameleon. Co ho donutilo před osmnácti lety zmizet? A jaký byl jeho slib? ... Strhující závěrečný případ inspektorky Krayové – který však lze číst i jako samostatný krimipříběh – opět potěší čtenáře Angely Marsonsové či Patricie Gibneyové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Jaded

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozpolcený. Přihlašte se a napište ho.

moudivlacek
20.10.2024 4 z 5

Postrádala jsem to napětí prvních dílů, přesto knihu rozhodně nezatracuji jako špatnou.
Roz má vyšetřovat případ mrtvého těla vyplaveného z moře s kulkou v hlavě. Jenže nadřízený Bagley ji pořád hází klacky pod nohy. Navíc Roz je v nečekané osobní situaci, kterou vůbec nečekala, a která jí život rozhodně neulehčuje.
Vyšetřování je prolínáno vyprávěním vraha, který vzpomíná na svůj život, a vlastně vysvětluje své počínání.
Roz neustále řeší rozšiřující se případ a pochybné lidi z podsvětí, kteří dávají najevo svou převahu. Roz brzy pochopí, že všechno je propojené, jenže její nadřízení jí nevěří.
Roz bohužel se ocitne v krizi - životní i pracovní, málem přijde o vše, na čem jí záleží. Naštěstí má kolegy, kteří za ní stojí a věří ji. Roz také přijde na "perličku" a díky ní dostane "zelenou" v práci. Jenže je otázkou, zda o to ještě vůbec stojí. Podsvětí gangů si žije vlastním životem, bez ohledy na životy okolo, kdo nestojí na jejich straně, stojí vlastně proti nim, a to gangy nemají rády......

Dumicek
12.09.2024 3 z 5

Poslední díl byl pro mě zklamáním. Většina knihy byla pro mě nudou. Nebylo to prostě moc záživné. Jak nese název, tak mohu říct, že jsem z té knihy i já rozpolcená. Posledních pár stránek tomu aspoň trochu uvedlo laťku o tom žádná, ale celkový dojem z knihy už to nezachránilo.

Katuska88
22.07.2024 5 z 5

Já jsem z autora nadšená, i čtvrtý díl série, ve které částečně soucítíte s vrahem mne bavil. Jediné co bych možná nemusela mít, jsou ty brutální popisy na konci. Ale jinak... Skvělé.
Mrzí mne, ze série končí. Doufám, že autor brzy přijde s něčím dalším.

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023

Kniha Rozpolcený v seznamech