Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov přehled
Anna Valkučáková
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov. Přihlašte se a napište ho.
Milé ilustrácie i jemná melancholická poetika poviedok. Problém som mal najmä s prehnaným využívaním zdrobnenín - robia príbehy zbytočne infantilnejšími a nie sú tam podľa mňa úplne potrebné - ani deti ich naozaj nepotrebujú. Miestami som tým pádom trochu rozmýšľal kto je tu cieľovou skupinou - starším sa to bude čítať ťažšie a pre menšie deti sú príbehy (i niektoré temnejšie ilustrácie) možno zas trochu príliš depresívne. Tak či tak - teším sa na ďalšiu tvorbu autorov.
Kniha Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov v seznamech
Pre koho to dielko vlastne bolo určené? Pre deti? Pre deti, ktoré nemajú kamarátov? Pre dospelých, čo majú deti, ktoré nemajú kamarátov? Pre dospelých, v ktorých stále žije dieťa, čo nemalo kamarátov? Netuším. Možno sa mýlim, ale pre deti sú tieto voľné verše (?) príliš zložité a pre dospelých príliš jednoduché. Ak som na základe názvu a anotácie čakala katarziu, nádej, povzbudenie či aspoň inšpiráciu (ak nie k riešeniu osamelosti či šikany, tak aspoň v podobe nájdenia spriaznených papierových duší), nuž potom samotná kniha ma veľmi rýchlo utvrdila v tom, že moje očakávania boli priveľké. Na jedno rýchle prečítanie fajn, avšak až na pár konkrétnych poetických obrazov ma v danom dielku nič neoslovilo. Možno iných osloví, možno je to naozaj o mne a nie o knižke samotnej. A samotné ilustrácie boli už dupľom mimo môjho estetického cítenia.