Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov přehled
Anna Valkučáková

Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov. Přihlašte se a napište ho.

Milé ilustrácie i jemná melancholická poetika poviedok. Problém som mal najmä s prehnaným využívaním zdrobnenín - robia príbehy zbytočne infantilnejšími a nie sú tam podľa mňa úplne potrebné - ani deti ich naozaj nepotrebujú. Miestami som tým pádom trochu rozmýšľal kto je tu cieľovou skupinou - starším sa to bude čítať ťažšie a pre menšie deti sú príbehy (i niektoré temnejšie ilustrácie) možno zas trochu príliš depresívne. Tak či tak - teším sa na ďalšiu tvorbu autorov.
Kniha Rozprávočky o deťoch, ktoré nemajú kamarátov v seznamech
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Pre koho to dielko vlastne bolo určené? Pre deti? Pre deti, ktoré nemajú kamarátov? Pre dospelých, čo majú deti, ktoré nemajú kamarátov? Pre dospelých, v ktorých stále žije dieťa, čo nemalo kamarátov? Netuším. Možno sa mýlim, ale pre deti sú tieto voľné verše (?) príliš zložité a pre dospelých príliš jednoduché. Ak som na základe názvu a anotácie čakala katarziu, nádej, povzbudenie či aspoň inšpiráciu (ak nie k riešeniu osamelosti či šikany, tak aspoň v podobe nájdenia spriaznených papierových duší), nuž potom samotná kniha ma veľmi rýchlo utvrdila v tom, že moje očakávania boli priveľké. Na jedno rýchle prečítanie fajn, avšak až na pár konkrétnych poetických obrazov ma v danom dielku nič neoslovilo. Možno iných osloví, možno je to naozaj o mne a nie o knižke samotnej. A samotné ilustrácie boli už dupľom mimo môjho estetického cítenia.